Waarom moet je een zakenreisverzekering afsluiten?

Een goede verzekering is niet alleen voor een privé vakantie, maar ook voor een zakenreis erg belangrijk.

Wat is een zakelijke reisverzekering?

Een zakelijke reisverzekering verzekert uw werknemers zodra deze op internationale dienstreis gaat. Ook als uw werknemers slechts een klein stuk over de grens gaan voor hun werk, is het noodzakelijk om hen hiervoor te verzekeren.

Vaak gaan zakelijke reizigers toch zonder zakenreisverzekering op pad naar het buitenland. Bij navraag blijkt dan dat de drukke agenda’s van zakenreizigers ervoor zorgen dat het regelen van deze verzekering er bij in schiet. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee!

Zakenreisverzekering afsluiten

Wie is er verantwoordelijk?

Voor werknemers die namens een bedrijf zakelijke reizen maken ligt de verantwoordelijkheid voor incidenten tijdens een zakenreis bij het bedrijf. Financiële gevolgen van vervelende gebeurtenissen kunnen zijn:

  • Medische kosten;
  • Repatriëring;
  • SOS kosten;
  • Diefstal of verlies van bagage.

Bovenstaande gevolgen worden gedekt door een doorlopende zakelijke reisverzekering. Een reguliere reisverzekering biedt vaak geen dekking bij zakenreizen, doordat in de voorwaarden opgenomen is dat er tijdens de reis geen sprake mag zijn van betaalde arbeid.

Als bedrijfseigenaar, maar ook als zakelijke reiziger, moet u ervan bewust zijn dat een zakelijke reisverzekering noodzaak is, net als alle andere verzekeringen die u afsluit. 

Wanneer is een zakelijke reisverzekering noodzakelijk?

Voor een zakelijke bespreking in België of Duitsland, zowel met als zonder overnachting, of zelfs een seminar of beurs in Nederland is een zakelijke reisverzekering al noodzakelijk. Standaard zijn bij een doorlopende zakelijke reisverzekering commerciële, administratieve en/of toezichthoudende werkzaamheden meeverzekerd. Dit houdt in dat reizigers die op pad gaan met als doel een vergadering of congres verzekerd zijn. Andere werkzaamheden, zoals het uitvoeren van reparaties of gevaarlijke werkzaamheden, kunnen worden meeverzekerd tegen een toeslag. Annuleringskosten voor zakenreizen kunnen als uitbreiding op de basisdekking worden meeverzekerd. Onverwachte zakenreizen vallen ook onder de dekking. Tevens kunnen privé reizen worden meeverzekerd, waardoor u privé geen reisverzekering meer hoeft af te sluiten.

Munckhof Business Travel neemt uw zorg over

Verzekeringsmaatschappijen maken het afsluiten van een zakenreisverzekering niet bepaald eenvoudig. Daarom helpen wij u hier graag mee. Munckhof Business Travel werkt samen met Europeesche Verzekeringen en biedt zowel voor de individuele zakenreiziger als op bedrijfsniveau (collectief) doorlopende zakelijke reisverzekeringen aan. Wij adviseren u graag welke verzekering het beste bij uw bedrijf past. Als zakelijke reiziger heeft u hier geen omkijken meer naar: u gaat goed verzekerd op zakenreis!Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*