Van reisboekende receptioniste naar corporate travel professional

Heeft u als manager zicht op de kosten die u als bedrijf maakt voor het boeken van zakenreizen? Zou het gehele proces verbeterd kunnen worden en daarmee efficiënter kunnen? Of kijkt u enkel naar tarieven van vliegtickets?

Niet zelden zie ik dat bedrijven het boeken van zakenreizen over laten aan de receptioniste of secretaresse. Zij verrichten deze werkzaamheden vaak in de ‘verloren uurtjes’. Deze professionele, autodidactische duizendpoten voeren die taak naar beste eer en geweten uit, daarbij rekening houdend met zowel de belangen van het bedrijf als de persoonlijke wensen van de zakenreiziger. Maar hebben zij vanuit hun rol genoeg kennis van de branche en de mogelijkheden die deze biedt? Benutten zij die mogelijkheden voldoende en kunnen zij eruit halen wat erin zit?

Kijkend naar de sterk dynamische wereld van zakenreizen, groeiende vraag naar continuïteit en veiligheid en dat gecombineerd met de wensen van de veeleisende reiziger – die vaak niet kan en wil wachten op zijn reisinformatie – kan men zich afvragen of men niet het onmogelijke vraagt. Of sterker nog: is deze werkwijze toekomstbestendig?
Secretaresses die reizen boeken kunnen doorgroeien naar Corporate Travel Professionals. Die groei zorgt ervoor dat het boeken van reizen een duurzaam en uitvoerbaar proces wordt. Een Travel Professional wordt ondersteund in:

  • het denken en werken conform een reisbeleid;
  • hybride booking tools;
  • best practices;
  • best buys;
  • expense management.

Die hulp zorgt ervoor dat de Travel Professional een volwaardige spin in het web wordt in de wereld van zakenreizen. Er wordt dan natuurlijk rekening gehouden met de wetenschap dat het boeken van zakenreizen vaak een kritische neventaak is.

Geef uw travel arranger meer inzicht in de zakenreiswereld. Een wereld die groter is dan alleen het boeken van een vliegticket en optimaliseer zo uw travel spend. Deelname aan een EXPmeeting voor travel professionals is hiervoor een goede mogelijkheid. Deze EXPmeetings kunnen uw personeel laten groeien naar corporate Travel Professionals en u kunt meer resultaat behalen uit uw zakenreizen door een efficiënter en effectiever boekingsproces. Kijk hier voor meer informatie.

Tom Roefs
Tom Roefs
CEO & Result Director
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*