Uw zakenreis uitbesteden of zelf boeken?

Het organiseren van zakenreizen is voor veel PA’s en secretaresses een terugkerend onderdeel in hun takenpakket. Veel bedrijven maken gebruik van een zakenreisbureau dat alle reizen regelt, maar er zijn ook legio bedrijven die zelf op zoek gaan naar het goedkoopste ticket. De vraag is nu wat de beste keuze is: zelf een zakenreis organiseren of uitbesteden?

Lees hier de blog op onze business travel website

Zakenreis uitbesteden vs zelf organiseren

Aan een zakenreisbureau kun je alles overlaten wat met een zakenreis te maken heeft, van taxi, ticket, hotel en huurauto tot verzekering. Een bureau rekent weliswaar bemiddelingskosten, maar aan de andere kant kost jouw tijd ook geld.

Ga maar eens na hoe lang je bezig kunt zijn met het uitzoeken van een reis of het wijzigen ervan. Een eenmalige, korte reis binnen Europa is snel geboekt. Maar geldt dat ook voor een complexe reis met meerdere vluchten, hotelreserveringen en waarvan de data tussentijds nog gewijzigd kunnen worden? Dan is het zeer handig als een zakenreisbureau de boekingen en wijzigingen kan verzorgen.

Uiteraard is het organiseren van een reis een leuke uitdaging binnen je werkpakket. Deze fun-factor kun je behouden door gebruik te maken van een online booking tool die transparantie biedt en alle boekingen inzichtelijk maakt.

Voordelen van het uitbesteden van uw zakenreis

Een goed zakelijk reisbureau geeft je inzicht in alle boekingen en de kosten daarvan. Je hoeft zelf geen excel rapporten bij te houden en mailtjes bij elkaar te zoeken om aan de administratie te overleggen, dat wordt allemaal voor je geregeld. Hierdoor krijg je bovendien meer inzicht in hoeveel er binnen je organisatie besteed wordt aan zakenreizen.

Een zakenreisbureau adviseert je vervolgens hoe je het proces nog efficiënter in kunt richten en op jaarbasis kosten kunt besparen voor je organisatie. Ga eens op de stoel van je leidinggevende zitten: hoe kun je voor jouw bedrijf het maximale uit de zakenreisboekingen halen?

Tim Rietbergen
Tim Rietbergen
Business Travel Consultant
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*