Touringcarbranche ‘vergeten’ bij de Nationale Toeristenpas

Een tijd geleden was volop in het nieuws dat een aantal politieke partijen in de Tweede Kamer pleiten voor een Nationale Toeristenpas. Een pas waarmee de 14 miljoen buitenlandse toeristen, die Nederland ieder jaar bezoeken, eenvoudig gebruik kunnen maken van het Openbaar Vervoer.

Wat ik niet snap in deze berichtgeving is het ontbreken van een rol voor de touringcarbranche. Er zijn zoveel mogelijkheden om de vraag naar mobiliteit ook in te vullen met behulp van touringcars, maar het wordt volledig genegeerd. Zonde!

Geen touringcars

‘Amsterdam wil touringcars uit centrum weren’, zo kopte de NOS in een bericht. Om de verkeersdrukte in de stad te verminderen moeten touringcars buiten de stad parkeren en moeten de toeristen met het OV verder reizen. De touringcars staan vervolgens op een groot parkeerterrein doelloos te wachten. Ondertussen zijn er groepen toeristen die in Amsterdam op bezoek zijn en graag toeristische attracties buiten de stad willen bezoeken. Denk aan de Veluwe, Volendam, of een willekeurig pretpark. De bestaande OV verbindingen naar dergelijke bestemmingen zijn vaak niet optimaal. Waarom maken we daarom geen gebruik van de touringcars die toch al aan de rand van Amsterdam klaar staan en volledig ingericht zijn op het vervoeren van toeristen? Dit is in ieder geval vele malen efficiënter, en daarmee goedkoper dan het opzetten van nieuwe OV-routes. Ik zie kansen!

Service

Nederland heeft zoveel meer te bieden dan de toeristische bezienswaardigheden die binnen de stadsgrenzen van Amsterdam te vinden zijn. Toch komen de toeristen vaak niet veel verder omdat ze niet weten wat er te doen is of omdat ze geen mogelijkheden zien om er te komen. Het is in ieders belang (zowel voor de politiek, de toeristische sector als de vervoersbranche) om hier oplossingen voor aan te dragen. Denk out-of-the-box, gebruik de capaciteit die al beschikbaar is en betrek alle partijen die van toegevoegde waarde kunnen zijn. Ik ga in ieder geval graag de uitdaging aan om hierover met betreffende partijen in gesprek te gaan.

Bron: NRIT Media

Paul Timmermans
Paul Timmermans
Commercieel Manager
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*