Reisverslag: Kom naar Edinburgh!

Voor iedere school die een schoolreis naar een grote, niet massale, stad in Groot-Brittannië wil maken: kom naar Edinburgh!

Ontdek de prachtig behouden binnenstad van Edinburgh. De Old Town omvat Edinburgh Castle op een vulkaanberg en ‘The Royale Mile’, een hoofdstraat met steegjes tot aan het koningspaleis Holyrood House. De New Town komt uit de 18e eeuw en omvat de winkelstraten Princess Street, George Street en Queen Street. Vanaf de ruim 250 meter hoge vulkaankegel Arthur’s Seat heeft u een schitterend uitzicht over de stad, de Forth en de omgeving.

Combineer Edinburgh met excursies aan één van de Lochs en steden als Newcastle en Glasgow. 

Kennismakingsweekend schoolreis Edinburgh

Vanwege het 12 ½ jarig jubileum van MGI Travel organiseerden ze een 2e kennismakingsreis in 2016. Op donderdag 3 november 2016 vertrokken ze naar Edinburgh!

Schoolreizen: overvaren of vliegen?

Per vliegtuig is een prima optie wanneer u met een kleine schoolgroep reist. Heeft u meer deelnemers, dan is reizen per touringcar erg praktisch. Dit vanwege de reisafstanden vanaf de haven in Newcastle en andere excursies buiten Edinburgh.

Tijdens het weekend kozen wij voor een retour overtocht met een ferry van DFDS Seaways, IJmuiden-Newcastle. De deelnemers werden persoonlijk verwelkomd door de teams van DFDS Seaways en MGI Travel. De overtocht was een nachtafvaart en ondanks de “bumpy” terugreis, heeft iedereen genoten van het fantastische diner- en ontbijtbuffet, de geslaagde entertainment aan boord en de comfortabele hutten met zeezicht.

In de haven van Newcastle stond de luxe touringcar klaar voor een rustige busrit door het schitterende Engelse- en vervolgens Schotse landschap. Er zijn verschillende routes om bij Edinburgh te komen. Wij kozen de binnenlandse route en ontdekten adembenemende vergezichten.

Programma

In Edinburgh hadden de deelnemers keuze uit een de volgende programma’s:

  • The Secrets of the Royal Mile tour
  • Ghost wandeling
  • St Mary Kings Close
  • Ghost bustour
  • Edinburgh Castle

En zoals altijd voldoende vrije tijd om zelf de stad verder te verkennen, een pub te bezoeken of te winkelen. Voor groepen zijn er veel excursies in en om Edinburgh.

Voor meer informatie over schoolreizen naar deze bestemming, bekijk Edinburgh op deze site of neem contact met ons op.

Gaat u de volgende keer ook met ons mee?

Wij hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van onze klanten en bedanken iedereen voor zijn of haar deelname.

Wilt u ook graag mee op ons schoolreizen kennismakingsweekend? Voor 2017 zullen we weer een interessant weekend samenstellen. Meldt u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en nieuws van MGI Travel.Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*