Onderschat het vak van taxichauffeur niet!

Dagelijks komen er bij Munckhof sollicitaties binnen van mensen die graag taxichauffeur willen worden. Uit de sollicitaties blijkt vaak dat de functie van chauffeur onderschat wordt. Met name de diversiteit van de functie is onbekend. Het vervoeren van leerlingen vraagt om andere competenties dan het vervoeren van ouderen en er is een wereld van verschil tussen zorgvervoer en zakelijk vervoer.

Als chauffeur moet je snel schakelen

Bij taxivervoer maakt het voertuig tegenwoordig weinig verschil meer uit. Voertuigen moeten modern, duurzaam en van alle gemakken voorzien zijn. De houding en klantbenadering van een chauffeur kan een taxirit echter maken of breken. Als chauffeur kun je op het ene moment een reiziger in de taxi hebben die net een zware chemokuur heeft ondergaan. Vervolgens heb je reizigers in de taxi die klaar staan om op vakantie te gaan. Daarna vervoer je enthousiaste schoolkinderen en ten slotte ouderen die terug komen van een dagbesteding. Bij iedere rit moet je als chauffeur anders reageren en weten hoe je met de doelgroep om moet gaan. 

Anticiperen op wensen

De chauffeurs van Munckhof zijn altijd ons visitekaartje. Daarom trainen we chauffeurs op de omgang met de verschillende doelgroepen. Naast het visitekaartje voor onze organisatie, zijn chauffeurs ook het visitekaartje voor de opdrachtgever. Neem bijvoorbeeld het vervoer dat we verzorgen voor touroperators. De vakantie begint voor veel mensen op het moment dat ze bij ons in de taxi stappen om op weg te gaan naar een luchthaven of bijvoorbeeld een cruiseschip. Reizigers maken dan graag een praatje over de reis die ze gaan maken en de verwachtingen die ze hebben. Als chauffeur moet je daarop uiteraard goed kunnen anticiperen.

Goede competenties in huis

Personenvervoer is in basis het vervoer van A naar B, maar afhankelijk van het soort vervoer, de doelgroep, de verwachtingen en de bestemming kan het vervoer op vele manieren ingevuld worden. Dat geldt ook voor de taxichauffeur. De chauffeur moet sociale kwaliteiten hebben, inlevingsvermogen, aanpassingsvermogen en vooral een passende houding bij het vervoer dat hij of zij uitvoert. Denk je deze kwaliteiten te bezitten en wil je graag taxichauffeur worden. Solliciteer dan op www.werkenbijmunckhof.nl 
 Deel dit artikel

Reacties (2)

Munckhof | 27-09-2019 11:41
Hallo Mohammad, bedankt voor uw belangstelling in een baan bij Munckhof. Graag verwijs ik u naar de volgende website: https://werkenbij.munckhof.nl. Op deze website staat een actueel overzicht van alle beschikbare vacatures. Alvast succes met uw sollicitatie en wellicht tot binnenkort. Met vriendelijke groet, Munckhof
Mohammad | 22-09-2019 14:35
Graag wil ik bij jullie bedrijf werken

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*