Niks zo flexibel als het visumbeleid

We merken de laatste tijd dat reizigers vaak niet goed op de hoogte zijn van de veranderingen in het visumbeleid van landen. Zeker nu er overal een verhoogde waakzaamheid is, wijzigt er nogal eens iets in de regels die landen hanteren. Graag vertel ik over een aantal recente of aanstaande wijzigingen in het visumbeleid van landen.

E-visum verplicht in Turkije

Bij reizen naar Turkije is het tegenwoordig verplicht om een E-visum aan te vragen. De mogelijkheid om een visum naar Turkije op de luchthaven te kopen is daarmee komen te vervallen. Helaas hebben we gemerkt dat niet alle reizigers hiervan op de hoogte zijn. Het kan zijn dat het ontbreken van het visum bij vertrek al reden is om een reiziger te weigeren, maar het kan ook voorkomen dat u pas in Turkije op de luchthaven tegengehouden wordt met als risico dat u onverrichte zaken terug moet. Let hier dus op bij reizen naar Turkije.

Canada kiest voor ESTA registratie

Canada gaat vanaf maart 2016 ook de verplichte ESTA registratie toevoegen. Deze registratie is inmiddels wel redelijk ingeburgerd voor reizen naar de Verenigde Staten, maar vanaf maart geldt dit dus ook voor Canada. Wist u trouwens dat ESTA ook verplicht is voor reizen naar Australië? We horen vaak dat reizigers dit niet in de gaten hebben.

Strengere regels in de Verenigde Staten

Ook in de Verenigde Staten gaat er waarschijnlijk iets wijzigen in het visumbeleid. Als gevolg van de terroristische dreiging is het voor reizigers uit visumvrije landen die in de afgelopen vijf jaar in Syrië, Irak, Iran of Soedan zijn geweest niet meer vanzelfsprekend dat ze een visum krijgen. Zij dienen hiervoor een aanvraag in te dienen. Ook reizigers die een dubbele nationaliteit uit één van de genoemde landen hebben vallen onder de strengere regelgeving. Het voorstel voor dit gewijzigde beleid ligt nu bij de Amerikaanse Senaat.

Blijf op de hoogte van wijzigingen

Het visumbeleid kan bij landen van de één op de andere dag veranderen en dat heeft nogal wat consequenties voor reizigers. Het is daarom aan te raden om de websites van visumdiensten, zoals CIBT, in de gaten te houden en voor vertrek te controleren of er wijzigingen zijn. Ook informeren wij u over belangrijke wijzigingen in het visumbeleid. Meld u zich bijvoorbeeld aan voor onze nieuwsbrieven waarin we dergelijke updates geven.
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*