Negatief reisadvies bij een zakenreis - Wat te doen?

Egypte, zomer 2013: geruisloos varen cruiseschepen over de Nijl, het water kabbelt tegen de boten, de zon schijnt en kinderen spetteren in het water en spelen op de oever. Een idyllisch plaatje waarvan niemand weet dat dit ruw verstoord zal worden. Het zal een grote uitdaging voor die zakenreis van je baas met zich meebrengen.

De politieke ontwikkelingen zorgen ervoor dat reizen wordt afgeraden. Reden daarvoor is de onrust die is ontstaan door het afzetten van Mursi als president van Egypte. Als secretaresse die de zakenreizen boekt, weet je al aan het ontbijt dat je baas binnen no-time aan je bureau zal staan: “Hoe moet dat nu met mijn zakenreis naar Caïro?” Je wilt dat voor zijn, maar weet niet wat de mogelijkheden zijn. Hoe belangrijk is zijn vergadering? Kan de vlucht geannuleerd worden? Welke kosten zou dat met zich meebrengen en hoe krijg ik die dan verantwoord? Zijn we hier als bedrijf voor verzekerd? Of zijn er misschien toch opties om de meeting op een andere manier te realiseren? Een zakenreisbureau kan je in dat geval helpen en jou een voorstel doen hoe dit op te lossen. Een belangrijke partner die ervoor zorgt dat jij je bezig kunt houden met je vaste taken.

Wanneer je de hulp inschakelt van een zakenreisbureau zorgen zij voor meer dan reizen alleen. Het is het bieden van een totaalpakket aan diensten die te maken hebben met reizen, een ‘total result of travel’. In het geval van een negatief reisadvies naar een bestemming, zorgen zij ervoor dat je tijdig geïnformeerd wordt en dat er een passend reisvoorstel of -advies gegeven wordt. Zo zou je het advies kunnen ontvangen om de reis te laten annuleren. Nog voor je kunt tegensputteren krijg je ook te horen dat een locatie gefaciliteerd wordt om een conference call te beleggen. De vergadering kan gewoon doorgaan en je baas hoeft niet naar Egypte. Jij bent tevreden met de geboden oplossingen en nog voordat je baas jouw bureau heeft bereikt, breng jij hem al het nieuwe voorstel. Met een gerust gevoel ga jij verder met je werk. En je baas, die beseft dat het in de zakenreiswereld gaat om het Total Result of Travel!Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*