Mijn visie op de Premium Economy Class

Wat zijn de voordelen van Premium Economy Class?
De Premium Economy Class houdt ten opzichte van de reguliere Economy Class in dat reizigers meer beenruimte hebben, betere maaltijden en drankjes krijgen en een andere check-in en instapregeling hebben. Daarnaast biedt Premium Economy Class vaak ruimere zitplaatsen.

Wat kost het?

Net als bij alle vliegtickets is ook bij Premium Economy Class de ticketprijs sterk afhankelijk van hoe vroeg van tevoren een ticket wordt gekocht en zijn de luchtvaartmaatschappij, route en tijd van het jaar factoren die het prijsniveau beïnvloeden. De prijs voor Premium Economy Class schommelt gemiddeld ergens tussen Economy Class en Business Class in. Op het moment dat er veel concurrentie is tussen luchtvaartmaatschappijen zie je dat de tarieven zich clusteren tot een niveau dat algemeen door de markt geaccepteerd wordt. Wat dat betreft zie je eigenlijk weinig verschil tussen de luchtvaartmaatschappijen.

Is er wel een verschil tussen luchtvaartmaatschappijen?

Ondanks dat alle luchtvaartmaatschappijen verschillende producten bieden met betrekking tot zitplaatsen, check-ins en maaltijden blijven de verschillen relatief klein. Als de organisatie van een klant een travel policy heeft op het gebruik van Premium Economy Class kijken we daarom niet zozeer naar een luchtvaartmaatschappij, maar zoeken we vooral naar de beste optie binnen de policy van de klant. De focus ligt op het vinden van een goedkoop ticket met de hoogst mogelijke kwaliteit. Uiteraard letten we ook op eventuele routedeals, de individuele reizigersprofielen en wensen van de reiziger.

Hoe populair is Premium Economy Class?

Premium Economy Class blijft populair ondanks dat de economie zich blijft verbeteren. Er zijn organisaties die Premium Economy Class in het travel policy voorschrijven voor vluchten met een reisduur van 4 tot 7 uur. Dit is uiteraard bij iedere organisatie afhankelijk van de doelstellingen en bedrijfscultuur.

Voor welke routes is Premium Economy Class ideaal?

Trans-Atlantische dagvluchten zijn zeer geschikt voor het introduceren van Premium Economy Class onder zakelijke reizigers. Tijdens deze vluchten geven reizigers vaak de voorkeur aan werken in plaats van slapen, waardoor het comfort van Business Class niet noodzakelijk is. Tijdens de terugvlucht is dit echter wel gewenst. Ik zou daarom adviseren om een combinatie te maken. Op de heenweg reizen in Premium Economy Class en op de terugweg Business Class. Diverse klanten hanteren deze boekingsmethode met als doel om de kosten te besparen maar toch te voldoen aan de behoeften van de reiziger.
 

Chris Truss
Chris Truss
GSM Travel UK
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*