Malta: een super bestemming voor een incentive!

Malta is al duizenden jaren een ontmoetingsplaats voor velen. Dit eiland is uitermate geschikt voor een groepsreis.

Vorig jaar ben ik met een groep naar Malta gereisd voor een incentive. Ik was echt aangenaam verrast! Het eiland heeft veel cultuur, historie en een heerlijk klimaat en is uitermate geschikt voor een originele groepsreis.

Malta versus Gozo

Malta bestaat uit verschillende eilanden waarvan Malta en Gozo de bekendste zijn. De ligging in de Middellandse Zee tussen de Europese mediterrane landen en Noord-Afrika in heeft ervoor gezorgd dat de cultuur en architectuur invloeden kent uit de verschillende omringende landen. Op het eiland Malta is het vooral in de zomer erg druk, terwijl het op het eiland Gozo allemaal wat rustiger en gemoedelijker is. Hier vindt u het natuurfenomeen ‘The Azure Window’ (het blauwe raam): een groot ‘venster’ in de kliffen dat als een raam uitzicht biedt op de kristalheldere en azuurblauwe zee. Wellicht komt het u bekend voor: Game of Thrones is hier namelijk opgenomen.

UNESCO

De eilanden kennen een rijke historie met veel cultuur en dat is zeker terug te zien in de vele bezienswaardigheden. Het aantal monumenten dat werd opgenomen op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst is indrukwekkend; het lijkt wel een groot openluchtmuseum! Populair zijn de megalithische tempels van Tarxien, het prachtige Rabat, maar vooral ook de stad Mdina. Deze oude stad met de bijnaam ‘Silent City’ is geheel ommuurd en heeft smalle straatjes en steegjes met prachtige oude gebouwen en monumenten. Wat het daarnaast bijzonder maakt, is de ligging op een rotsplateau op 225 meter hoogte.

Zakelijk Malta

Met Air Malta vliegt u vanaf onder meer Brussel, Amsterdam of Düsseldorf naar Malta. Deze airline biedt ook uitstekende groepstarieven. De hoofdstad Valletta met haar Moorse invloeden is een perfecte uitvalsbasis voor een groepsreis. Alles is op loopafstand en de karakteristieke straatjes leiden naar prachtige paleizen, kerken en kunstwerken. Voor een zakelijke groep is Grand Hotel Excelsior een perfecte accommodatie. Dit hotel heeft niet alleen de juiste uitstraling, maar biedt ook een ruime keuze aan conferentie- en vergaderzalen voor het inhoudelijke deel van uw reis. Bijkomend voordeel: het hotel ligt slechts 7 kilometer verwijderd van de luchthaven. Ook culinair zal uw groep niets tekort komen. Het eiland biedt voor ieder wat wils met haar veelzijdige, mediterrane keuken.

Ontmoetingsplaats

Malta is echt al duizenden jaren een ontmoetingsplaats voor velen. Door alle verschillende facetten die het eiland te bieden heeft, kunnen we voor uw groep gegarandeerd een afwisselende reis organiseren die afgestemd is op uw doelstellingen en wensen. Graag maken we voor u een reisvoorstel zodat u de veelzijdigheid van Malta zelf kunt gaan ervaren.
 

Foto: http://www.visitmalta.com / http://www.viewingmalta.com
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*