Luchthavenvervoer per taxi of lease-auto?

Hoe ver ga je bij het boeken van een zakenreis voor je collega’s? Houdt jouw verantwoordelijkheid op bij het boeken van een vliegticket of regel je de reis helemaal van vertrek tot terugkomst bij de voordeur? In het laatste geval is het vervoer van en naar de luchthaven gegarandeerd een terugkerend punt van aandacht.

Bij veel bedrijven is het gemeengoed dat een medewerker met zijn lease-auto naar de luchthaven gaat. Maar is dat wel de beste of goedkoopste optie? Taxivervoer lijkt kostbaar, maar het economisch omslagpunt van parkeren bij de terminal op Düsseldorf International ligt bij vertrek vanuit de grensregio vanaf vijf dagen. Parkeert iemand langer, dan had hij wellicht beter per taxi kunnen gaan. Bijkomend voordeel van taxivervoer is, dat de zakenreiziger bij een vroege vlucht rustig in de taxi de krant kan lezen terwijl hij zijn ontbijtje nuttigt. Geen gestress met het zoeken naar een parkeerplaats, geen gesjouw met koffers over verlaten parkeerterreinen en geen creditcardbonnetjes achteraf. Bovendien zal een zakenreiziger die ontspannen op de luchthaven arriveert een beter resultaat uit zijn zakenreis kunnen halen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Wat als de vertrektijd wijzigt? Een taxichauffeur dient wel ingeseind te worden dat het vertrek vertraagd is. Gelukkig zijn er technologische toepassingen die de chauffeur real-time op de hoogte houden van vluchtwijzigingen. Een koppeling tussen de dataterminal in de taxi en de departures-site van de luchthaven ligt hier aan ten grondslag. Nadeel 1 is dus getackeld. Nadeel 2: hoe vindt je collega de chauffeur terug in de drukte van de terminal als hij vermoeid terugkeert van zijn reis? Ook dit is eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld door een sms-bericht te versturen met hierin de locatie waar de chauffeur zich bevindt. Dit kan ook volledig geautomatiseerd worden door het taxibedrijf indien men beschikt over het mobiele nummer van de reiziger.

Een zakenreisbureau kan je helpen bij het verzorgen van tickets in combinatie met zakelijk vervoer, zodat jij daar geen omkijken naar hebt. Doe eens een pilot: boek zakelijk vervoer voor een collega die op zakenreis gaat en evalueer achteraf hoe hij dit ervaren heeft. Grote kans dat hij voortaan niet meer anders wil en dat je ook nog eens geld hebt bespaard voor je bedrijf.

Gebruik de onderstaande knop voor meer informatie over taxiritten naar vliegvelden.

Taxivervoer naar vliegvelden

Frank Krebbers
Manager Regie
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*