Kopenhagen als ideale hub voor zakenreizigers

Na het succes van de eerste klantreis naar Kopenhagen in november 2016, heeft Munckhof in samenwerking met Groningen Airport Eelde, Nordica en Amadeus een tweede reis georganiseerd. Zes relaties van kantoor Delfzijl hebben de verbinding Groningen Airport Eelde – Kopenhagen, die inmiddels een half jaar in de lucht is, kunnen uitproberen. Ook zij hebben de voordelen ervaren om via een regionale luchthaven rechtstreeks naar Kopenhagen te reizen.

Het gemak van een regionale luchthaven

Het gezelschap verzamelt zich in de vroege ochtend op Groningen Airport Eelde. Met de mogelijkheid om voor de deur te parkeren, een inchecktijd van slechts 45 minuten en geen ellenlange rijen voor de incheckbalie, is er geen haast. Het gezelschap wordt vriendelijk ontvangen door Business Development Manager Jonas van Dorp en Sales Manager Jacqueline Muurling in het gezellige luchthavenrestaurant Bites & Flights. Onder het genot van een kopje koffie en met uitzicht op het vliegverkeer vertellen zij het gezelschap over de nieuwe verbinding en de voordelen van een regionale luchthaven.   

Binnen 70 minuten in Kopenhagen

Het inchecken en de security controle verloopt enorm vlot en binnen no time kan iedereen aan boord van de kleine  (50 stoelen) maar zeer comfortabele Embraer ERJ-145. De vlucht vertrekt om 09:15 uur en binnen slechts 70 minuten is het gezelschap aangekomen op de moderne luchthaven van Kopenhagen. Daar worden ze opgewacht door Maria Bendix in de Aviator Lounge. Een ideale plek voor de zakenreiziger om wachttijd bij een overstap efficiënt te benutten. De lounge is ingericht als een appartement en is van alle gemakken voorzien. Voor ca. € 25,00 kan ook de economy reiziger gebruik maken van deze lounge. Vanuit Copenhagen Airport is het gemakkelijk doorvliegen naar bestemmingen als Tallinn, Stockholm, San Francisco en Tokio. 

Even de toerist uithangen

Het gezelschap heeft Kopenhagen als eindbestemming en wandelt vanuit de lounge naar de metro. Deze bevindt zich boven Terminal 3 en vertrekt elke 5 minuten. Opnieuw geen haast dus. Binnen 15 minuten staat het gezelschap midden in het bruisende stadscentrum van Kopenhagen. Op nog geen 5 minuten lopen is daar de bekende Nyhavn met de vrolijk gekleurde huisjes. Een heerlijke plek om te lunchen. Hierna kan iedereen op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Kopenhagen is een compacte en overzichtelijke stad waardoor in drie uur tijd gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden als Tivoli, Rosenborg Slot, en natuurlijk de Kleine Zeemeermin te bewonderen zijn.

Soepele terugreis naar Groningen

Na een dag vol indrukken is het tijd om weer op de metro te stappen. Eenmaal op de luchthaven van Kopenhagen blijkt ook hier het inchecken en de security controle vlotjes te verlopen. De instapkaart voor de terugreis heeft iedereen 's ochtends al bij het inchecken ontvangen. Om 17:45 uur vertrekt het vliegtuig uiteindelijk weer richting Groningen Airport Eelde. Als het gezelschap een uurtje later weer voet op Groningse bodem zet, wordt het opgewacht door Medewerker Marketing & Sales Hilrieke Mansholt die iedereen nog een goodie bag meegeeft. Reizen vanaf Groningen Airport Eelde biedt vele voordelen en bespaart een hoop tijd, waardoor het zelfs mogelijk is om op een dag heen en weer te vliegen naar Kopenhagen.
 Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*