Ik word graag touringcarchauffeur!

Gisteravond ontvingen wij 20 mensen op kantoor die geïnteresseerd zijn in een baan als touringcarchauffeur. Ze kwamen op bezoek om informatie te krijgen over Munckhof, maar vooral ook over wat het inhoudt om chauffeur te zijn. De presentatie werd verzorgd in samenwerking met de Stichting FSO, het sociaal fonds voor het besloten busvervoer.

Sexy beroep

Touringcarchauffeur klinkt misschien niet als het meest sexy beroep. Toch zijn er voldoende redenen om een baan als touringcarchauffeur te overwegen. Je begeleidt dagtochten, meerdaagse reizen in binnen- en buitenland, pendels en groepsvervoer. Je bent continu op pad en je vervoert je gasten veilig, vlot en comfortabel door het verkeer. Als touringcarchauffeur ben je het visitekaartje van het bedrijf en ben je in veel gevallen ook de reisleider.

Meer dan alleen het stuur vasthouden

Om touringcarchauffeur te worden moet je een veelzijdig persoon zijn, je werkt zelfstandig, je vindt het leuk om te reizen en gaat graag met mensen om. Wisselende werktijden vormen voor een touringcarchauffeur geen probleem en je staat graag vooraan om gasten van dienst te zijn. 

Naast deze eigenschappen moet je natuurlijk ook over relevante opleidingen en certificaten beschikken voordat je touringcarchauffeur kunt worden. Je hebt onder andere rijbewijs D nodig, maar ook de opleiding voor touringcarvervoer, EHBO en gastheerschap. Er komt meer bij kijken dan alleen achter het stuur zitten van een grote bus.

Interesse?

Als je interesse hebt om chauffeur te worden, horen we dit uiteraard graag. Stichting FSO zorgt voor begeleiding in het traject en wij kunnen al je vragen over dit prachtige beroep beantwoorden. Kijk voor meer informatie ook op de website www.ikwordgraagtouringcarchauffeur.nl of voor onze actuele vacatures op www.werkenbijmunckhof.nl 
 Deel dit artikel

Reacties (1)

Paul Lamberts | 19-04-2017 18:31
Geachte heer/mevrouw,<br /> <br /> graag zou ik van u willen weten of er op korte termijn mogelijkheden zijn om touringcarchauffeur te worden bij uw organisatie? Ik las in het artikel dat u samenwerkt met stichting FSO, helaas zie ik op hun website dat er op dit moment alleen in Hoogeveen geworven wordt.<br /> <br /> Ik hoor graag van u.<br /> <br /> Met vriendelijke groet,<br /> <br /> Paul Lamberts

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*