Hubs belangrijk voor efficiënt zakenreizen

In de wereld van het zakenreizen zijn zogenaamde ‘hubs’ niet meer weg te denken. Luchthavens op strategische plekken in de wereld waardoor verre reizen in kortere reizen verdeeld kunnen worden. Reizen via hubs geeft reizigers veel flexibiliteit.

Je kunt vanuit Nederland bijvoorbeeld een korte reis maken naar hubs als Parijs, Frankfurt of Londen om daar over te stappen op de intercontinentale vlucht. Erg populair zijn op dit moment echter de hubs in het Midden-Oosten. Door gebruik te maken van de luchthavens als Abu Dhabi en Dubai hak je de reis naar het Verre Oosten doormidden met op beide vluchten een vliegtijd van circa 7 tot 8 uur. Als laatste zijn er niet te vergeten de lange reizen met daarna een korte verbinding via hubs als Hongkong, Kuala Lumpur en Singapore.

Reizen via een hub biedt diverse extra mogelijkheden. Zo kan het tijdelijk verblijf op de luchthaven gecombineerd worden met een zakelijke meeting, kun je gebruik maken van de vele lokale faciliteiten of kun je even bijkomen van het eerste deel van de reis.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een hub absoluut geen vertragende factor te zijn in een zakenreis. Singapore is als voorbeeld een perfecte hub voor reizen naar ‘Down Under’. Een overstaptijd van een uur was in het verleden erg krap, zeker als je met een andere maatschappij verder zou vliegen. In Singapore is het echter mogelijk.
Singapore heeft als metropool zelf zakelijk ook veel te bieden. Het begint al met de extreem snelle afhandeling op de luchthaven. Als je met een volle Airbus A380 om 16.00 uur landt, kun je om 17.30 uur in je hotel zijn. Een paar uurtjes uitrusten en ’s avonds kun je al een eerste meeting hebben!

Of je nu reist via Singapore of een van de andere hubs, het maakt ver reizen prettiger, je bent veel flexibeler en je hoeft zeker niet in te boeten op efficiëntie.

Jörgen de Jong
Jörgen de Jong
Manager Supplier Relations
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*