Het gemak van Groningen Airport Eelde en de hub Kopenhagen

Acht relaties van Munckhof Business Travel Delfzijl hebben de nieuwe verbinding Eelde – Kopenhagen mogen uitproberen en de bruisende Deense hoofdstad mogen verkennen dankzij Groningen Airport Eelde, Nordica en Amadeus. Zij hebben de voordelen ervaren om via een regionale luchthaven rechtstreeks naar Kopenhagen te reizen.

Groningen Airport Eelde

Het gezelschap werd ’s morgens vriendelijk ontvangen door de Business Development Manager, Jonas van Dorp, in luchthavenrestaurant Bites & Flights.  Onder het genot van een kopje koffie gaf hij een korte presentatie over de nieuwe verbinding en de voordelen van een regionale luchthaven. Naast de bereikbaarheid en het gemak van parkeren voor de deur, is het grootste voordeel ten opzichte van andere luchthavens de tijdwinst. Vanuit het Noorden ben je eerder in Kopenhagen dan op Schiphol of Düsseldorf en de inchecktijd is een stuk korter: in plaats van 2 uur hoeft de reiziger slechts 45 minuten van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Nordica

Nordica vliegt doordeweeks twee keer per dag en op zondag één keer per dag naar Kopenhagen vanaf Groningen Airport Eelde. Met deze verbinding ben je binnen slechts 70 minuten in Kopenhagen. De vluchten vanuit Eelde vertrekken van maandag t/m vrijdag om 09:10 en om 19:10 uur. Op zondag wordt er gevlogen om 19:10. De vluchten vanuit Kopenhagen vertrekken van maandag t/m vrijdag om 07:45 en 17:35 en op zondag om 17:35. Er wordt gevlogen met een Embraer ERJ-145. Deze toestellen zijn klein (50 stoelen) maar erg comfortabel. Tickets zijn bovendien altijd inclusief 23kg bagage en stoelselectie.    

Copenhagen Airport

Copenhagen Airport is een moderne en overzichtelijke luchthaven die vaak bij de beste van Europa wordt gerekend. De luchthaven bestaat uit drie aaneengesloten terminals die gemakkelijk binnendoor te belopen zijn. Een gratis shuttlebus tussen terminal 1 en 3 is ook mogelijk. Vanuit Copenhagen Airport is het gemakkelijk doorvliegen naar bestemmingen als Stockholm, Oslo, Boston en Singapore. Tijd op de luchthaven kan efficiënt worden besteed in de verschillende airport lounges. De Aspire lounge is zelfs toegankelijk voor iedere reiziger, ongeacht met welke luchtvaartmaatschappij en welke klasse wordt gevlogen. Wanneer Kopenhagen de eindbestemming is, dan gaat er boven Terminal 3 elke 5 minuten een metro die de reiziger binnen 15 minuten naar het centrum brengt. Andere transportmogelijkheden zijn de bus, taxi en trein.  

Conclusie

Reizen vanaf Groningen Airport Eelde biedt vele voordelen en scheelt met name een hoop tijd. Zowel de vlucht naar Kopenhagen als het vervoer naar het stadscentrum is snel, comfortabel en eenvoudig. Dat in combinatie met de frequentie en de vliegtijden van de Nordica vluchten maken het voor de reiziger mogelijk om zelfs op 1 dag heen en weer te reizen tussen Eelde en Kopenhagen. De doorvliegmogelijkheden vanaf Kopenhagen met o.a. Star Alliance luchtvaartmaatschappijen maken deze nieuwe verbinding nog eens extra aantrekkelijk.       Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*