Het eeuwige streven naar klimaatneutraal vliegen

Hoe gaan organisaties tegenwoordig om met duurzaam ondernemen? Het is vaak een uitdaging voor bedrijven om duurzamer te worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar welke optie is het beste?

Het ultieme streven is natuurlijk om volledig klimaatneutraal te opereren, maar vaak is dat een brug te ver. Het besef om iets met duurzaamheid te doen is er wel degelijk. Hoe kun je hier op het gebied van zakenreizen het beste mee omgaan?

Een rigoureuze optie is om helemaal niet meer te reizen, maar dat zal vaak niet mogelijk of gewenst zijn. Meer voor de hand liggende opties zijn: een alternatief voor het vliegtuig kiezen (bijvoorbeeld de trein), zuiniger vliegen (denk aan de biofuel mogelijkheden van KLM) of kiezen voor het compenseren van de uitstoot van de vluchten.

De Climate Neutral Group is marktleider in de Benelux als het gaat om klimaatneutraal ondernemen en gespecialiseerd in het compenseren van uitstoot. Dit doen ze door het investeren in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. Naast de compensatie stimuleren deze projecten ook de werkgelegenheid, kennisoverdracht, gezondheid en de lokale economie in deze landen. Kortom meerdere vliegen in één klap.

Bij veel organisaties leeft het beeld dat CO2 compensatie duur is, echter is het volledig compenseren van een retourvlucht Amsterdam – Parijs al mogelijk vanaf €3,00. Juist door een koppeling te leggen tussen het streven naar compensatie en het ondersteunen van ontwikkelingslanden zijn deze kosten, of beter gezegd, is deze investering goed te verantwoorden.

Munckhof Business Travel werkt samen met de Climate Neutral Group. Graag gaan we met u in gesprek om te inventariseren of we uw organisatie op het gebied van zakenreizen duurzamer kunnen maken. Hoe gaat uw organisatie nu om met duurzaam reizen?Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*