Helemaal ‘zen’ het vliegtuig in

Over de hele wereld wordt tegenwoordig yoga beoefend. Niet alleen privé, maar ook steeds meer in het bedrijfsleven. Men is gaan inzien dat yoga een adequate oplossing biedt tegen stress. In het bedrijfsleven waar de prestatiedruk hoog is, biedt een wekelijkse yogasessie de werknemers adempauze, ontspanning en balans. Waarom zou dit niet kunnen werken voor zakenreizigers?

Behoefte aan ontspanning bij reizigers

Voor veel mensen is vliegen een stressvolle aangelegenheid. Ontspanningsoefeningen zouden letterlijk en figuurlijk lucht kunnen geven. Aangezien yoga zich richt op ademhaling en stretching van het lichaam is dit een prima activiteit om voor of na een vliegreis te doen. Nu hoor ik u denken: ‘Leuk idee, maar wie heeft daar nu daadwerkelijk behoefte aan?’ Ik zal u verrassen: uit onderzoek op Helsinki Airport blijkt dat maar liefst 57% van de passagiers mee zou doen als er aan de vertrekgates yoga- en pilateslessen zouden worden aangeboden. Geen gering percentage dus.

Yoga of ‘zen garden’?

De luchtvaartindustrie ziet deze behoefte ook en heeft al verschillende initiatieven hiertoe ontwikkeld. Is yoga niet uw ding, maar wilt u wel ontspannen voor uw zakenreis? Dan kunt u terecht in een ‘zen garden’ op Dubai International Airport of een spa behandeling met massages ondergaan op Schiphol. Er zijn zelfs speciale zuurstofbars (onder meer op London Heathrow) die moeten zorgen voor een directe energieboost.

Zo ziet u maar dat er vele mogelijkheden zijn om te ontspannen op een luchthaven. Weet u nog mooie aanvullingen op bovenstaande? We horen graag waar u nieuwe energie vandaan haalt of juist rust vindt als u op (zaken)reis gaat.

Birgit Puntman
Birgit Puntman
Manager Business Travel
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*