Geniet van een snelle grenspassage en incheck

Inchecken, bagageafgifte, douane en het instappen in het vliegtuig. Processen die bij iedere vlucht doorlopen moeten worden, maar die vaak veel tijd kosten. Vooral de (zaken)reiziger die frequent op reis gaat, heeft er een broertje dood aan om continu in de rij te staan.

Gelukkig worden er inmiddels diverse uitkomsten geboden om dit te voorkomen en het reizen aangenaam te laten verlopen.

De alliantie Skyteam, met onder andere KLM, Air France en Delta Airlines, biedt haar leden die een Silver Elite Plus status of hoger hebben bijvoorbeeld een aantal voordelen in de vorm van de SkyPriority. Middels het programma krijgen leden voorrang bij het inchecken, bij de bagageafgifte en mogen ze als eerste aan boord. Ook Star Alliance, waar onder andere Lufthansa en United Airlines bij aangesloten zijn, biedt dergelijke voordelen bij hun frequent flyer programma’s.

Naast de airlines worden bij de douane diverse faciliteiten geboden voor het sneller doorlopen van de grenspassage. FLUX is hier een voorbeeld van. Deelnemers van FLUX maken gebruik van de lokale serviceprogramma’s in de Verenigde Staten (Global Entry) en Nederland (Privium). FLUX zorgt ervoor dat u slechts eenmalig uw gegevens hoeft in te vullen. FLUX handelt vervolgens alle aanvraag- en betalingsprocessen naar de verschillende autoriteiten voor u af. U kunt daardoor snel doorlopen bij de douane.

Er zijn kortom diverse mogelijkheden om meer efficiëntie te halen uit de incheck en grenspassage. Met welke slimme systemen die efficiency bevorderend werken hebben u of uw reizigers reeds ervaring?

Tim Rietbergen
Tim Rietbergen
Business Travel Consultant
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*