De nadelen van wifi op zakenreis

Iedereen heeft een mening over het fenomeen WiFi tijdens de reis. Wat mij vooral opvalt, is dat er door reizigers op luchthavens naarstig gezocht wordt naar plekken met ‘free WiFi’ en niet te vergeten naar oplaadpunten voor je smartphone. Het resulteert vaak in haastig stressgedrag en het lijkt zelfs dat reizigers bijna verslaafd zijn aan WiFi.

Waarom zou je juist op de momenten dat je op een luchthaven bent, geen gebruik maken van het ideale moment om vakliteratuur te lezen, even je gedachten te laten gaan, of onverwacht mensen te ontmoeten? De rust die je even hebt door het ontbreken van een internetverbinding, kan veel opleveren. Laatst zat ik bijvoorbeeld bij de gate naast een man, die net als ik naarstig op zoek was naar internetverbinding, maar wat telkens niet lukte. We raakten aan de praat en hij bleek een impresario voor popmuzikanten te zijn. Ons gesprek voerde ons naar onze gemene delers reizen en travel management. Voor we het wisten was er een uur voorbij met zeer leuke anekdotes waarbij we aan het einde visitekaartjes uitwisselden. De reis begon, althans voor mij, zeer ontspannen door het leuke gesprek en ik heb geen moment de behoefte gehad om naar mijn smartphone of tablet te staren. Door weinig tot geen gebruik te maken van WiFi loop je misschien het risico dat je zaken mist, maar de kans bestaat ook dat de nieuwe contacten die je overhoudt op termijn een grote bijdrage gaan leveren aan je ‘Total Result of Travel’.

Nu er op steeds meer plekken en zelfs tijdens de vlucht WiFi wordt aangeboden, vraag ik me af of er überhaupt nog sprake zal zijn van spontaan menselijk contact. Reizen opent namelijk je wereld en de ontmoetingen versterken dat. Wat mij betreft dus geen WiFi in vliegtuigen en op luchthavens, maar alleen in je hotel op de kamer.

Jörgen de Jong
Jörgen de Jong
Manager Supplier Relations
Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*