De kansen van wifi op zakenreis

Onlangs was ik op vakantie in Italië. Om precies te zijn in Olmo Gentile, een klein dorpje met slechts 100 inwoners. Om er te komen moet je uren over kronkelende wegen, kleine zandpaadjes en beboste heuvels rijden. Los van de geweldige omgeving was ik bang dat ik een week verhinderd zou zijn van iedere vorm van digitale communicatie.

Geen toegang tot mijn mail, Twitter en Facebook, maar gelukkig, zelfs in de Italiaanse ‘middle of nowhere’ hebben ze WiFi!

Reizen zonder de beschikking te hebben over een internetverbinding is tegenwoordig bijna ondenkbaar. Iedereen, waar ook ter wereld, is online en bereikbaar. En dat is maar goed ook. Zeker voor zakenreizigers is efficiëntie, en daarmee toegang tot internet, van groot belang. Om op je hotelkamer nog even de mail na te kijken, wachtend op je vlucht notulen van een meeting te verwerken of onderweg in de taxi te skypen met je kinderen voegt veel toe aan het welbevinden en aan een efficiënte dagbesteding van de moderne zakenreiziger. Het continu gebruik maken van WiFi heeft wel als nadeel dat je spontaan contact met medereizigers misloopt, maar afhankelijk van het doel van je reis en de opdracht die je meegekregen hebt, kun je je afvragen of het spontane contact bijdraagt aan jouw ‘Total Result of Travel’.

Het is erg belangrijk dat bij boeking van een zakenreis rekening gehouden wordt met de aanwezigheid van WiFi tijdens de reis en op de plaats van bestemming. Bij de grote hotelketens is WiFi inmiddels standaard onderdeel van de voorzieningen, maar ook steeds meer kleine hotels bieden de voorziening gelukkig aan. Wil je zeker weten of er WiFi beschikbaar is tijdens de zakenreis, vraag er dan naar bij boeking.Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*