De kansen van regionale luchthavens voor zakenreizigers

Bedrijven hebben vaak niet in de gaten wat de waarde is van regionale luchthavens voor zakenreizen. Men ziet dergelijke kleine luchthavens vooral als vertrekpunt voor vakantiereizen met lowcost airlines, terwijl ze zakelijk zeker grote voordelen te bieden hebben.

Recent organiseerde Munckhof een prelaunch bijeenkomst op Groningen Airport Eelde. Aanleiding hiervoor was de eerste vlucht van Flybe vanaf Eelde naar London Southend. Jonas van Dorp, Business Development Manager van Groningen Airport Eelde gaf een interessante toelichting op de toekomst van reizen via regionale luchthavens. Door investeringen in de landingsbaan is Groningen Airport Eelde bijvoorbeeld letterlijk en figuurlijk gegroeid. Met Flybe wordt voortaan zes maal per week gevlogen op London Southend waarmee het noorden van Nederland in directe verbinding staat met de zakelijke metropool Londen. Met name voor bedrijven uit de regio biedt dit uitkomst en levert het veel flexibiliteit op. Zo merkte ook Regina Wever-Wedda van onze klant Wagenborg Shipping BV: “Zelf ben ik al een aantal keren privé vanaf Eelde met vakantie gevlogen, maar na het prelaunch event kijk ik toch met heel andere ogen naar het vliegveld en de mogelijkheden. Ondertussen heb ik al een retourticket Eelde/London Southend voor een collega geboekt en zijn bevindingen zijn zeer positief. Hopelijk komen er in de toekomst nog een aantal bestemmingen bij.”

De presentaties van Flybe en Groningen Airport Eelde lieten zien dat regionale luchthavens in de toekomst belangrijk blijven voor zakenreizigers. Niet alleen wordt het verschil tussen lowcost en reguliere airlines kleiner, ook wordt het streven naar efficiëntie in het reizen alsmaar groter. Een ontwikkeling die wij volledig omarmen vanuit onze Total Result of Travel gedachte. Wij adviseren u daarom graag over wat regionale luchthavens uw organisatie kunnen opleveren.Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*