De grenzen van prijs shoppen

Een vlucht vanaf Düsseldorf via Amsterdam naar een willekeurige bestemming is vaak goedkoper dan dezelfde rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam.

Een veel gehoorde vraag vanuit klanten is of het in dergelijke situaties mogelijk is om wel de goedkope vlucht te boeken en pas in Amsterdam op te stappen. Helaas komt dan de ‘no show’ policy van de airline om de hoek kijken. Een korte uiteenzetting van de situatie.

Frustratie alom

Door andere milieu- en belastingregels, airlines die de concurrentie aangaan in het buitenland om meer klanten te trekken en nog geen overkoepelend Europees beleid lopen de prijzen voor de vluchten nogal uiteen. Organisaties die in de grensregio actief zijn, maken vanzelfsprekend veelvuldig gebruik van deze situatie. Voor organisaties uit de randstad levert de situatie echter nogal wat frustratie op. Het is heel verleidelijk voor een reiziger uit de randstad om wel de goedkope vlucht te boeken en dan pas in Amsterdam op te stappen. Een dergelijke actie is echter niet aan te raden.

No show policy

De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren een duidelijke ‘no show’ policy. Op het moment dat een reiziger het eerste deel van de reis mist, komt de gehele reis te vervallen en kun je geen gebruik meer maken van het ticket, afhankelijk van de voorwaarden die iedere airline stelt. Als het prijsverschil tussen de vluchten groot genoeg is, is het daarom weldegelijk aan te raden om af te reizen naar Düsseldorf. Is de tijdsinvestering te groot of is het prijsverschil klein, dan adviseren we de rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam, met inachtneming van een duurder ticket. Door het besparen van de reis naar Düsseldorf, zijn de totale kosten onderaan de streep gelijk of voordeliger. In Europa wordt volop gesproken over de mogelijkheden om dergelijke situaties op te lossen, maar het zal nog wel even duren voordat de neuzen van alle 28 lidstaten dezelfde kant op staan. Tot die tijd kunt u bij mij en mijn collega’s terecht. Wij adviseren u graag over de ‘no show’ policy van de airlines en over de diverse reismogelijkheden.Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*