Bijzondere samenwerking Cordaan

Munckhof en zorginstelling Cordaan hechten beide veel waarde aan 'social return'. Om deze reden is hier binnen de samenwerking extra aandacht voor. Kort gezegd houdt dit in dat wij samen investeren in duurzame werkgelegenheid, door cliƫnten van Cordaan te begeleiden in hun proces tot taxichauffeur. Beginnend als begeleider, om uiteindelijk hun chauffeursdiploma te halen.

Al sinds de start van de samenwerking van Munckhof en Cordaan werken we aan projecten voor maatschappelijke ondersteuning. Een mooi voorbeeld hiervan is het traject voor de re-integratie van cliënten. Beide partijen vinden het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden en hebben hierin een unieke samenwerking weten vorm te geven. Tijdens het traject worden geschikte kandidaten vanuit Cordaan aangedragen waarna het proces van start gaat.

Munckhof begeleidt, samen met een jobcoach van Cordaan, het gehele leer-werktraject van de kandidaat. Denk hierbij aan opleiding, keuringen en het begeleiden op de werkvloer. Vaak starten de kandidaten als begeleider en wanneer dit goed verloopt stromen ze door tot chauffeur. Hierin krijgen ze de benodigde begeleiding om alle papieren te behalen. Daarnaast zoeken we altijd naar een route waarin er een goede klik is tussen de chauffeur en de personen in het vervoer.

Het is mooi om de motivatie van deze kandidaten te zien. Ze zetten zich enorm in en vinden het een eer om taxichauffeur te zijn. Inmiddels zijn er vier kandidaten geslaagd en naar verwachting volgen er in 2021 nog meer.

Naast het re-integratietraject hebben we eerder samen een 'schilderijen-project' opgezet, waarbij cliënten van een atelier van Cordaan schilderijen hebben gemaakt over hun beleving van en over Munckhof. Deze schilderijen zijn nu te bewonderen op de Munckhof-kantoren en zijn gebruikt als print voor de Munckhof-servieslijn. 

Een samenwerking om trots op te zijn!Deel dit artikel

Plaats uw reactie!

Naam*

E-mail*

Bericht*