Nederlandse Spoorwegen

Vooral bij ingewikkelde projecten zie je de kracht van de goede samenwerking met Munckhof.

De Nederlandse Spoorwegen is het grootste spoorwegbedrijf van Nederland en verantwoordelijk voor alles wat met het rijden van treinen en serviceverlening naar de reiziger te maken heeft op de belangrijkste spoortrajecten in het land. Dagelijks vervoert NS 1,1 miljoen reizigers in Nederland.

Treinvervangend vervoer

Hans Montanus, Hoofd klantbegeleiding NS Reizigers: “Munckhof is één van onze partners in het verzorgen van het treinvervangend vervoer. Op het moment dat er geplande of ongeplande werkzaamheden zijn waardoor er geen treinen kunnen rijden, zorgt Munckhof dat er een goede busdienstregeling is. Voorbeelden van grote projecten zijn Zwolle, Den Bosch en Eindhoven. Als er groot onderhoud gepleegd wordt aan die stations, kunnen er een aantal weken geen treinen rijden, waardoor alle reizigers met bussen vervoerd moeten worden. Dat zijn gigantische projecten waarbij Munckhof ingeschakeld wordt om alles te organiseren.”

Logistieke uitdaging

“Het bijzondere aan de projecten is dat je zoveel reizigers tegelijk moet vervoeren dat het een ingewikkelde logistieke puzzel is. Den Bosch is daar een goed voorbeeld van. Op een gegeven moment hadden we iedere twee minuten een bus rijden. Dat betekent dat je in de aanvoer door de stad heel goed na moet denken hoe dit loopt. Je wilt het overige wegverkeer niet dwarszitten, maar wilt ook geen vertraging oplopen. Dit vergt goede afstemming tussen ons, Munckhof en de gemeente.”

Communicatie is belangrijk

“Op het moment dat er grote druk op de organisatie ligt, is communicatie erg belangrijk. Stel er gaat een bovenleiding kapot op een willekeurig traject. Dan moet Munckhof in korte tijd 20, 30, 40 of misschien wel 60 bussen ter plaatse krijgen. Dan is de samenwerking tussen de operationeel managers van NS en het regieteam van Munckhof essentieel. Munckhof verstaat wat de bedoeling is als we een vraag bij hen neerleggen, ze weten wat van hen verwacht wordt en onze ervaring is dat dit over het algemeen heel goed loopt.”

www.ns.nl 
 

Wilt u meer weten over onze service en diensten?

Maak een afspraak

Deel deze pagina
Nederlandse Spoorwegen
Meer blogs lezen?
Frank Verschuuren
Frank Verschuuren
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 77 397 8870