04-11-2019

Munckhof implementeert als eerste in de taxibranche ISO 26000-norm voor MVO

Deze internationale norm, die zich richt op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), is voor Munckhof Taxi B.V. leidend voor de bepaling van haar MVO-beleid. Op basis van deze norm zijn de onderwerpen en prioriteiten benoemd met de juiste balans tussen People, Planet en Profit.

MVO hoog in het vaandel
Munckhof hecht veel waarde aan milieu en duurzaamheid. De organisatie is continu op zoek naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen en het vervoer zo duurzaam en sociaal verantwoord mogelijk in te richten. In het MVO-beleid van Munckhof wordt de internationale richtlijn voor MVO: ISO 26000 gevolgd, waarbij voor Munckhof Taxi B.V. de zelfverklaring onlangs is ontvangen.

Munckhof is trots hierin de eerste organisatie binnen de taxibranche te zijn. Dat vindt ook Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi: “Binnen Munckhof zijn we continu bezig met het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De ISO 26000-norm biedt ons hierbij handvatten en de mogelijkheid transparant te zijn naar derden. De MVO-gerelateerde acties, zoals cursussen voor ‘Het Nieuwe Rijden’, duurzame transportmiddelen en continue verbetering van het milieumanagementsysteem, zijn voor ons vanzelfsprekend. We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere organisaties in de taxibranche.”

Deel deze pagina
ISO 26000 Munckhof
Meer blogs lezen?