08-05-2019

Munckhof en UWV sluiten samenwerkingsovereenkomst

Munckhof en UWV hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om werkzoekenden beter aan een baan te helpen. De samenwerking is tot stand gekomen door een gezamenlijke uitdaging. UWV richt zich onder andere op het uit laten stromen van werkzoekenden naar een baan, terwijl Munckhof in diverse regio’s structureel vacatures open heeft staan in het personenvervoer. Het resultaat van de samenwerking moet zijn dat er binnen een jaar tientallen vacatures ingevuld worden in de regio’s waar Munckhof actief is.

Samenwerken op landelijk niveau

Tof Thissen, directeur van UWV WERKbedrijf over de samenwerking: “Munckhof is een grote landelijke werkgever in een branche waarin het steeds uitdagender wordt om voldoende mensen te werven. Het is daarom goed dat we deze samenwerkingsovereenkomst gesloten hebben. De samenwerking heeft een landelijk karakter, al onze regiokantoren gaan aan de slag om werkzoekenden op basis van competenties aan Munckhof koppelen. Wij helpen de werkzoekenden daarmee aan een baan en Munckhof vervult haar vacatures. Een win-win situatie.”

Indrukwekkende groei

Munckhof heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei laten zien die ook zichtbaar is in vacatures. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof: “We zijn in korte tijd uitgegroeid naar 2000 medewerkers. Die groei is indrukwekkend, maar we hebben in diverse regio’s nog steeds structureel vacatures open staan, die we uiteraard ingevuld willen hebben. We constateren dat er steeds meer krapte ontstaat op de arbeidsmarkt waardoor het niet eenvoudig is om voldoende mensen te vinden. We gaan nu samen met UWV aan de slag om deze uitdaging op te lossen.”
 

Deel deze pagina
Samenwerking Munckhof - UWV
Samenwerking Munckhof - UWV
Meer blogs lezen?