03-07-2024

Pendelvervoer KLM Open 2024

Munckhof heeft van 20 tot en met 23 juni 2024 opnieuw het vervoer verzorgd voor een van de grootste sportevenementen van ons land: het KLM Open.

Munckhof heeft van 20 tot en met 23 juni 2024 opnieuw het vervoer verzorgd voor een van de grootste sportevenementen van ons land: het KLM Open. Het internationale golftoernooi vond plaats op golfclub The International bij Amsterdam. Met twee midibussen, twee grote touringcars volledig in KLM-huisstijl en veertien gelede OV-bussen heeft Munckhof ruim 40 duizend bezoekers vervoerd tussen de parkeerplaatsen en de baan. Daarnaast werd het vervoer naar de trainingen en wedstrijden voor spelers volledig verzorgd. 

Heel veel plannen

In aanloop naar het grote sportevenement werd Munckhof al vroeg betrokken. Hans Bartels bedrijfsleider Munckhof Reizen: “Een groot sportevenement zoals het KLM Open vergt heel veel planning. Er moeten genoeg voertuigen geregeld worden en er moet een gedegen vervoersplan liggen. Het vervoersplan wordt gemaakt op basis van de trainings- en wedstrijdtijden en moet kloppen. Doordat Munckhof al vanaf 2013 bij het KLM Open betrokken is, hebben we al enkele jaren ervaring opgedaan. We zijn blij met het vertrouwen dat we van TIG Sports, de organisator van het KLM Open, krijgen en kijken ook nu weer, qua vervoer, terug op een mooi, geslaagd evenement.”

Onverwachtse uitdagingen vragen om aanpassingsvermogen

De ervaring leert dat een vervoersplan door bijkomende uitdagingen altijd ter plaatse nog aangepast moet worden. Zo ook dit jaar, nadat het vervoer van bezoekers naar The International op de laatste dag werd gestremd door demonstranten die de weg blokkeerden. Daarnaast moesten er aan het eind van het toernooi extra wedstrijden (zogenoemde play-offs) worden gespeeld om de uitslag te kunnen bepalen. “Dit vraagt om aanpassingsvermogen, probleemoplossend denken en flexibiliteit.”, aldus Hans Bartels. “Onze voertuigen hebben gereden van ’s ochtends vroeg vijf uur tot ’s avonds laat twaalf uur. We zijn trots dat het ons met z’n allen weer gelukt is.”

Flexibiliteit is key

Goed evenementenvervoer vraagt maximale flexibiliteit tijdens de uitvoering. Het vervoersplan dient namelijk als startpunt, maar zo’n 10% moet vanwege omgevingsfactoren gedurende het evenement ad hoc worden geregeld. Daarom waren er tijdens het KLM Open ook twee coördinatoren van Munckhof aanwezig. Zij zorgden ervoor dat het vervoer op rolletjes liep. 

TIG Sports, organisator KLM Open, over Munckhof

“De ervaring die Munckhof in eerdere edities van het KLM Open heeft opgedaan, stelt hen in staat om effectief in te spelen op ad hoc wijzigingen in het vervoersplan. De hele planning wordt van tevoren uitvoerig besproken en voorbereid. Dankzij de korte lijntjes en goede communicatie voor, tijdens en na het evenement, konden we de uitdagingen die zich voordeden snel en efficiënt aanpakken.” - Noortje van der Lugt, projectleider KLM Open

Wilt u meer weten over onze pendeldiensten of heeft u een andere vraag over onze dienstverlening? Maak een afspraak of neem contact op met Paul Timmermans.

Deel deze pagina
Paul Timmermans
Paul Timmermans
Vragen of meer info?
Mail mij