25-07-2023

Munckhof vervoert Nederlandse scouts onderweg naar de World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Van 1 t/m 12 augustus vindt de World Scout Jamboree voor scouts van over de hele wereld plaats in Zuid-Korea. Munckhof vervoert verdeeld over deze week ruim 1.500 jeugddeelnemers en stafleden van verschillende Scoutinggroepen in Nederland naar diverse luchthavens in Europa. Vanuit deze luchthavens vliegen zij naar Zuid-Korea. Ook voor de terugreis, midden augustus, staat Munckhof weer klaar voor de Nederlandse scouts en hun begeleiders.

De World Scout Jamboree is werelds grootste jeugdkamp dat om de vier jaar gehouden wordt. Tienduizenden jonge scouts en hun begeleiders uit ongeveer 170 landen verdeeld over de hele wereld komen tijdens dit meerdaagse event bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, vriendschappen te sluiten en culturele, avontuurlijke en outdoor activiteiten te ondernemen. Iedere scout krijgt maar één keer in zijn of haar leven de kans om als jeugddeelnemer mee te doen aan de World Scout Jamboree, omdat de deelnemers alleen worden toegelaten wanneer ze tussen de 14 en 17 jaar oud zijn. Oudere deelnemers kunnen alleen als begeleiders of vrijwilligers voor de organisatie meegaan.    
 

Verschillende vertrekpunten voor één gezamenlijke bestemming

Voor Scouting Nederland is het een hele organisatie om zoveel scouts uit Nederland in Zuid-Korea te krijgen. Aangezien er maar een beperkt aantal vluchten vanuit Schiphol naar Korea vertrekt, is het onoverkomelijk dat veel troepen, zoals de groepen scouts worden genoemd, met een touringcar naar een verder weg gelegen luchthaven moeten reizen. Scouting Nederland werd op Munckhof als vervoerspartner getipt tijdens een ouderbijeenkomst, waarbij toevallig een vrijwilliger van het WSJ en ook medewerker van Munckhof aanwezig was. Rutger van Hooff van Scouting Nederland zegt hierover: “We hebben offertes van verschillende vervoerders vergeleken en Munckhof kwam als beste uit de bus. Munckhof mag daarom deze week de jonge scouts en hun begeleiders naar de luchthavens Schiphol, Brussel, Frankfurt en Parijs Charles de Gaulles brengen.”
 

Het belangrijkste is veiligheid en op tijd komen

Voor Scouting Nederland is op tijd komen en de veiligheid van alle scouts en hun begeleiders erg belangrijk. Munckhof, die ervaring heeft met het vervoeren van jongeren en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, kan deze opdracht als geen ander goed uitvoeren. Hans Bartels, bedrijfsleider Reizen, vertelt over de aanpak en brengt graag zijn succeswensen over: “We streven ernaar dat de scouts en hun begeleiders minimaal vier uur van tevoren op de luchthaven aanwezig zijn. Om de opdracht goed te kunnen coördineren is er gekozen voor diverse vertreklocaties in Nederland. We wensen alle scouts een goede reis en een geweldige beleving van de World Scout Jamboree 2023 in Zuid-Korea.”

Deel deze pagina