World Scout Jamboree Zuid-Korea 2023

Ik ben uitermate tevreden over de inzet, flexibiliteit en bereikbaarheid van Munckhof. Door een pragmatische manier van werken, heeft Munckhof mij keer op keer positief verrast. Ik heb begrepen dat Munckhof in meer zaken kan faciliteren, dus ik zou Munckhof voor de toekomst zeker aanraden als reispartner voor Scouting Nederland.

Vervoer heen- en terug van diverse luchthavens in Europa

Van 1 t/m 12 augustus 2023 vond in Zuid-Korea de World Scout Jamboree voor scouts van over de hele wereld plaats. Voor Scouting Nederland was het een hele uitdaging om ruim 1.500 jeugddeelnemers en stafleden van verschillende Scoutinggroepen in Nederland op tijd en veilig in Zuid-Korea te krijgen. Vanuit Schiphol gingen er niet genoeg vluchten, dus moest er uitgeweken worden naar luchthavens in Brussel, Frankfurt en Parijs. Gelukkig werd Scouting Nederland tijdens de voorbereidingen op Munckhof getipt, door een vrijwilliger van de World Scout Jamboree en oud-medewerker van Munckhof zelf. Scouting Nederland vergeleek de offertes van verschillende vervoerders en Munckhof kwam ook daadwerkelijk als beste match uit de bus.
 

Munckhof denkt mee en verrast scouts met lunchpakketjes

Hans Bartels, die namens Munckhof de reis van tevoren uitvoerig besprak met Scouting Nederland, heeft de chauffeurs van tevoren goed voorbereid. “Alle chauffeurs zijn gebriefd over de doelgroep. Voor de jongeren zou het een spannende once in a lifetime ervaring worden. Voor de chauffeurs was het een hele fijne afwisseling van hun werk in het laagseizoen. Scouting Nederland heeft het meedenken vanuit Munckhof volgens mij ontzettend gewaardeerd. Dankzij een goede voorbereiding konden we een deel van de scouts op hun lange terugreis bijvoorbeeld verrassen met een Nederlands lunchpakketje. Heel simpel, met broodjes kaas en een snack, maar een hele welkome verrassing na drie weken Aziatisch eten. We kijken terug op een geslaagde samenwerking en hopen de Nederlandse scouts in de toekomst vaker te mogen vervoeren.”
 

Uitermate tevreden over inzet, flexibiliteit en bereikbaarheid van Munckhof

Wanneer er na de reis contact is met Rutger van Hooff van Scouting Nederland spreekt hij ook enthousiast over de samenwerking met Munckhof: “Ik ben uitermate tevreden over de inzet, flexibiliteit en bereikbaarheid van Munckhof. Door een pragmatische manier van werken, heeft Munckhof mij keer op keer positief verrast. Ik kreeg ontzettend snel antwoord op onze vragen en was er een keer iets onduidelijk, dan hoefde ik maar te bellen en had ik mijn antwoord meteen. Wat betreft de reis is alles op wat fileleed in Duitsland na goed verlopen. Ik heb begrepen dat Munckhof in meer zaken kan faciliteren, dus ik zou Munckhof voor de toekomst zeker aanraden als reispartner voor Scouting Nederland.”
 

Super ervaring dankzij goede voorbereiding

Ook op het hele avontuur in Zuid-Korea kijkt Van Hooff louter positief terug. “Iedereen heeft in de media kunnen lezen dat we te maken hadden met extreme hitte, een naderende tyfoon en vele verplaatsingen ter plekke en toch kan ik, door een goede voorbereiding en een hoge veerkracht van onze scouts spreken van een geslaagd avontuur. Iedereen vond het ondanks de omstandigheden een super ervaring. De jongeren vonden het zelfs jammer dat we op een gegeven moment het terrein van de jamboree met de deelnemers uit alle verschillende landen met alle verschillende culturen moesten verlaten. Daarna werden we met (bijna) alleen maar Nederlanders op een aparte locatie gehuisvest en was dus de wereldse ervaring voorbij. Ik vind het superknap dat alle scouts er ondanks de vele onverwachtse gebeurtenissen een super ervaring van maakten. Scouts denken oplossingsgericht en zijn zowel als groep als individu super veerkrachtig. Dat hebben ze hiermee zeer zeker bewezen.”
 

Over de World Scout Jamboree

De World Scout Jamboree is werelds grootste jeugdkamp dat om de vier jaar gehouden wordt. In 2023 in Zuid-Korea. Tienduizenden jonge scouts en hun begeleiders uit ongeveer 170 landen verdeeld over de hele wereld komen tijdens dit meerdaagse event bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, vriendschappen te sluiten en culturele, avontuurlijke en outdoor activiteiten te ondernemen. Iedere scout krijgt maar één keer in zijn of haar leven de kans om als jeugddeelnemer mee te doen aan de World Scout Jamboree, omdat de deelnemers alleen worden toegelaten wanneer ze tussen de 14 en 17 jaar oud zijn. Oudere deelnemers kunnen alleen als begeleiders of vrijwilligers voor de organisatie meegaan.   

Deel deze pagina
World Scout Jamboree Zuid-Korea 2023