Pendelvervoer KLM Open 2019

Goed teamwork tussen TIG Sports en Munckhof, zowel voorafgaand aan- als tijdens het KLM Open, heeft ervoor gezorgd dat het vervoer van de bezoekers door middel van pendelbussen vlekkeloos is verlopen. – Demi Schreuder (Projectmanager TIG Sports, organisatie KLM Open)

KLM Open als event

KLM Open behoort tot de grootste sportevenementen van ons land. Na eerdere succesvolle edities van de KLM Open in Spijk en Zandvoort mocht Munckhof ook in 2019 in Badhoevedorp het vervoer van de KLM Open verzorgen.

Naast de topsport die op de baan wordt uitgeoefend, heeft het golftoernooi nog veel meer te bieden. Op het KLM Open is onder andere ook de grootste golfbeurs van Nederland te bewonderen met alles op het gebied van golf, mode, reizen, lifestyle en meer. Daarnaast is het mogelijk om zelf een balletje te slaan in de Golf Academie en is er een Meet & Greet mogelijk met de spelers in de Fanzone. Een groot evenement als deze vraagt natuurlijk om goed geregeld en passend vervoer.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Tijdens de voorbereiding van de KLM Open werd Munckhof al vroeg in het proces betrokken. Op basis van statistische gegevens van eerdere edities en verwachtingen, werd er een passend vervoersplan opgesteld. De ervaring leert dat een vervoersplan door bijkomende omstandigheden hierna altijd nog aangescherpt dient te worden. Zo waren er bijvoorbeeld uitdagingen rondom het vervoer bij Schiphol en moest er rekening worden gehouden met de belastbaarheid van een dijk. Dit vraagt om expertise en flexibiliteit.

“De kracht van de samenwerking zit erin, dat je van elkaar weet waar je naar toe wilt. Hierdoor ontstaat een organische samenwerking en werk je samen aan een perfecte uitvoering. TIG Sports stelde de kaders, Munckhof vult ze naar behoefte in.” – Paul Timmermans, Commercieel Manager Evenementen & Recreatie Munckhof

Flexibiliteit is key

Goed evenementenvervoer vraagt maximale flexibiliteit tijdens de uitvoering. Het vervoersplan dient namelijk als startpunt, maar zo’n 10% moet vanwege omgevingsfactoren gedurende het evenement ad hoc worden geregeld. Daarom waren er tijdens het KLM Open ook twee coördinatoren van Munckhof aanwezig. Zij zorgden ervoor dat het vervoer op rolletjes liep.

  • 51.300 bezoekers werden middels pendelvervoer vanaf drie parkeerplaatsen naar The Village gebracht.
  • 3 unieke KLM-bussen werden ingezet als parkingshuttle voor de spelers en caddies.
  • Verschillende vervoersmiddelen werden ingezet: ov-bussen, harmonicabussen, touringcars, 8-persoonsbussen.
     

TIG Sports, organisator KLM Open, over Munckhof

‘Goed teamwork tussen TIG Sports en Munckhof, zowel voorafgaand als tijdens het evenement, heeft ertoe geleid dat het pendelvervoer vlekkeloos is verlopen’, aldus Demi Scheuder (projectleider TIG Sports).
 

Wilt u meer weten over onze pendeldiensten of heeft u simpelweg een vraag over onze diensten? Maak een afspraak of neem contact op via de onderstaande knop.

Contact

Deel deze pagina
Referentie Pendelvervoer KLM Open 2019
Paul Timmermans
Paul Timmermans
Vragen of meer info?
Mail mij