10-06-2024

Munckhof verzorgt voor tweede jaar op rij vervoer naar Young Impact Day

Munckhof heeft op 5 juni met 150 touringcars bijna 8.000 leerlingen en docenten vanuit diverse scholen in heel Nederland van en naar Young Impact Day in Ahoy Rotterdam vervoerd. Hans Bartels, bedrijfsleider Munckhof Reizen spreekt van een megaproject: “De reizigers kwamen uit alle windrichtingen van Nederland. Met behulp van een groot netwerk aan onderaannemers is het ons gelukt er een geslaagd evenement van te maken, zelfs met een extraatje voor alle reizigers voor onderweg.”

Young Impact Day werd dit jaar voor het tweede jaar op rij georganiseerd voor leerlingen en docenten uit heel Nederland, die impact hebben gemaakt op wat voor manier dan ook. Dit jaar vond het evenement plaats in Ahoy Rotterdam, waar iedereen getrakteerd werd op optredens van diverse grote artiesten, impactvolle sprekers en inspirerende activiteiten. Op deze manier werd gevierd dat dit schooljaar maar liefst 100.000 jongeren in actie kwamen voor belangrijke thema’s als het klimaat, de maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en gezondheid.

 

Tevreden door goede communicatie

Ben van Wieringen, Manager Events bij Young Impact kijkt tevreden terug op het grote evenement. “De communicatie met Munckhof was zowel voorafgaand aan als tijdens het evenement heel goed, waardoor alles soepel verliep op de dag zelf. Iedereen kwam op tijd en veilig aan en weer thuis. Als je het over impact maken hebt, heeft Munckhof hiermee ook impact gemaakt.”

 

Bijna 150 touringcars

Munckhof heeft samen met onderaannemers bijna 150 touringcars ingezet. Onderweg werd er als verlengde van het evenement een ‘Impactbox’ uitgedeeld aan alle leerlingen. Deze Impactbox, de Impact24 Game was een extraatje en zat vol opdrachten om met elkaar uit te voeren en samen nog meer impact te maken. Munckhof heeft alle boxen voorafgaand aan het evenement onder de deelnemende scholen verspreid.

 

Samenwerking met onderaannemers

Hans Bartels, bedrijfsleider Reizen bij Munckhof vond het een hele uitdaging om voldoende bussen te regelen en de boxen met opdrachten op tijd op de diverse scholen te krijgen: “Vorig jaar betekende deze opdracht 2.500 reizigers. Dat aantal is meer dan verdriedubbeld. Geen enkele vervoerder in Nederland heeft zelf genoeg touringcars beschikbaar voor zo’n megaproject en dan zitten we nu ook nog midden in het hoogseizoen. We hebben onderaannemers door heel Nederland benaderd om ons te helpen. En daarnaast hebben onze taxichauffeurs niet alleen reizigers, maar ook impactboxen vervoerd en bezorgd door heel Nederland. Ik kan alleen met trots terugkijken op een geweldig evenement.”

 

Over Young Impact

Young Impact is voor jongeren die nú in actie komen voor een betere wereld. De organisatie reist door heel Nederland om jongeren in actie te laten komen voor de thema’s klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en gezondheid. Eenmalig of blijvend. Ze bieden vooruitstrevende inspiratie- en activatieprogramma’s voor scholen en organisaties. Daarnaast organiseren ze evenementen zoals Young Impact Day, de Young Impact Awards en activeren ze jongeren jaarrond op de verschillende thema’s.

Young Impact laat jongeren ervaren dat ze het verschil kunnen maken door met hun talent in actie te komen voor hetgeen zij belangrijk vinden. Door middel van challenges die jongeren zelf bedenken, maken zij letterlijk de wereld een stukje mooier. Het is de ambitie van Young Impact om ervoor te zorgen dat in 2025 ruim één miljoen jongeren in actie zijn gekomen om de wereld positief te veranderen.

Deel deze pagina