03-03-2021

Munckhof verzorgt coronaproof vervoer WK shorttrack in Dordrecht

Van 5 tot en met 7 maart 2021 vindt het WK shorttrack plaats in de Sportboulevard in Dordrecht. Het is voor de schaatsers het belangrijkste evenement van 2021, in aanloop naar de Winterspelen van Beijing 2022. Munckhof verzorgt het volledige vervoer voor deelnemers, begeleiding en officials van het toernooi. De coronaprotocollen vragen om extra zorgvuldigheid, ook in vervoer.

Zorgvuldige vervoersopdracht
Vanaf het moment dat de sporters arriveren op Schiphol, staat Munckhof klaar om alle landenteams en betrokkenen te vervoeren. Naast de airporttransfers, verzorgt Munckhof het dagelijkse vervoer naar trainingen en wedstrijden. In totaal worden er door Munckhof 27 voertuigen, touringcars en taxibussen, ingezet.

“Voor ons een prachtige vervoersopdracht, die door de coronaprotocollen om een andere aanpak vraagt. We mogen bijvoorbeeld geen landen combineren. Op basis van de protocollen van de International Skating Union krijgt ieder land een eigen voertuig. Ieder team zit namelijk in zijn eigen ‘bubbel’. De uitdaging is om desondanks efficiënt te plannen, om de kosten beheersbaar te houden.” aldus Hans Bartels, Manager Munckhof Reizen.

Testprotocol
Het evenement heeft een strikt testprotocol om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan het toernooi wordt bij alle chauffeurs een PCR-test afgenomen. TIG Sports, de organisator van het toernooi, heeft een eigen testlocatie ingericht waar onder andere de chauffeurs gedurende het toernooi meerdere keren worden getest.

Bartels: “Het testprotocol brengt een extra dimensie met zich mee. Het moet worden meegenomen in onze dagplanning. Uiteraard mag dit geen invloed hebben op de stiptheid van het vervoer. We houden tevens extra chauffeurs stand-by, mocht er onverhoopt toch een coronabesmetting ontstaan”.

Flexibiliteit
“In de aanloop naar dit evenement hebben we regelmatig overleg gehad over de eisen omtrent vervoer in relatie tot de coronaprotocollen. Het is prettig werken als je elkaars belangen begrijpt en op elkaars flexibiliteit kunt rekenen. We leggen het vervoer voor de 29 deelnemende landen graag in de vertrouwde en veilige handen van Munckhof.” aldus TIG Sports.

Deel deze pagina
Munckhof verzorgt coronaproof vervoer WK shorttrack in Dordrecht
Meer blogs lezen?
Laatste nieuws

Arjan Wiering nieuwe Managing Director bij Munckhof

Arjan Wiering (44) is benoemd tot Managing Director van Munckhof Groep BV.
Meer informatie »

Uitbreiding KLM-dienst Nijmegen-Schiphol

Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid naar dagelijks twee omlopen.
Meer informatie »

Munckhof introduceert sollicitatiebus om nieuw talent aan te trekken

Munckhof heeft onlangs haar nieuwste aanwinst geïntroduceerd om nieuw talent aan te trekken: de Sollicitatiebus
Meer informatie »

Provincie Limburg maakt keuze voor Munckhof als vervoerspartner

Per 1 november 2023 heeft de Provincie Limburg Munckhof aangesteld als haar nieuwe vervoerspartner.
Meer informatie »

Munckhof vervoert Nederlandse scouts onderweg naar de World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Munckhof vervoert ruim 1.500 jeugddeelnemers en stafleden naar diverse luchthavens in Europa.
Meer informatie »