01-03-2021

Munckhof helpt AMBER Alert in de zoektocht naar vermiste kinderen

Nieuwe AMBER Alerts zichtbaar op boordcomputers van 1400 taxivoertuigen.
Vanaf 1 maart 2021 zullen alle nieuwe AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts te zien zijn op de boordcomputers van maar liefst 1400 taxivoertuigen door heel Nederland. Dankzij de samenwerking van Munckhof met AMBER Alert worden bij urgente kindervermissingszaken alle medewerkers geïnformeerd. Een belangrijke rol is weggelegd voor de chauffeurs die zich op de weg bevinden. 
 

Door de inzet van de Boordcomputer Taxi (BCT) krijgen alle chauffeurs de vermissingszaken direct mee en kunnen zo de ogen en oren openhouden. Munckhof vervoert zo’n 30.000 mensen per dag, ook naar luchthavens, die vaak het beginpunt zijn voor internationale kinderontvoeringen.

“De keuze om partner te worden van AMBER Alert was voor ons snel gemaakt. Met relatief weinig moeite zijn wij in staat veel mensen te informeren en alert te maken op een vermissingszaak. Het voelt voor ons dan ook als vanzelfsprekend om deze maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren”, aldus Tom Roefs, algemeen directeur Munckhof. 

“We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om vermissingsberichten zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, zegt Frank Hoen, mede-oprichter van AMBER Alert. “Door deze unieke samenwerking met Munckhof kunnen we mensen die dagelijks onderweg zijn en zo heel veel van hun omgeving meekrijgen direct bereiken. Op deze manier hopen we vermiste kinderen nog sneller thuis te brengen.”
 

Deel deze pagina
Munckhof helpt AMBER Alert in de zoektocht naar vermiste kinderen
Meer blogs lezen?