20-06-2023

Directiewissel binnen Munckhof Groep

Op 1 juli vertrekt Jos Poortinga als Directeur Taxi bij Munckhof Groep. Jos bekleedt deze functie sinds 2008. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de enorme groei en professionaliseringsslag die Munckhof Groep en specifiek Munckhof Taxi in de loop der jaren hebben gemaakt. Jos heeft in december 2022 al aangekondigd de wereld van personenvervoer te gaan verlaten en beraadt zich nog op een nieuwe uitdaging. Arjan Wiering is sinds april nieuw aan boord en heeft de taken van Jos reeds overgenomen. Hij vormt nu als COO, samen met Tom Roefs (CEO) en Patrick Straetemans (CFO), de directie van Munckhof Groep.

Waarom deze verandering?

“Na ruim 15 jaar Munckhof en in totaal 25 jaar actief te zijn in het personenvervoer, is het tijd voor iets nieuws”, aldus Jos Poortinga. “Ik ben trots op wat we bereikt hebben en op het bedrijf zoals het nu is. We werken al jaren in een zeer competitieve markt, waarin de eisen van onze opdrachtgevers hoog zijn en de arbeidsmarkt bijzonder krap. In combinatie met het feit dat de opdrachten vaak omvangrijk en complex zijn, vraagt dat van een bedrijf als Munckhof om continu scherp aan wind te varen. Samen met een geweldig team hebben we de afgelopen jaren hierin een knappe prestatie neergezet. Ik kijk met veel enthousiasme terug op een hele mooie periode en geef met het volste vertrouwen het roer over aan Arjan Wiering.”           

Wie is Arjan Wiering?

Na ruim twaalf jaar actief te zijn geweest in het openbaar vervoer, heeft Arjan Wiering nu de overstap naar Munckhof Groep gemaakt. In zijn rol als Chief Operating Officer (COO) is hij binnen de business line Passenger Transport verantwoordelijk voor alle taxi- en touringcar activiteiten. “Ik ben half april begonnen bij Munckhof en heb de afgelopen weken gebruikt om samen met Jos intensief te werken aan de overdracht en om de organisatie te leren kennen. Ik ben er trots op het stokje van hem over te mogen nemen. Munckhof is een mooie organisatie waar ruim 1800 collega’s iedere dag gepassioneerd bezig zijn om alle reizigers tijdig en tevreden op de gewenste plaats van bestemming te krijgen. De uitdagingen waar Jos over spreekt zijn nog steeds zeer actueel. Dat betekent alle hens aan dek. Ik heb er enorm veel zin in om met een sterke ploeg van professionals aan de slag te gaan.”  

Deel deze pagina