16-03-2023

SMART: de theatervoorstelling over veiligheid in het verkeer

Speciaal voor haar chauffeurs organiseerde Munckhof in samenwerking met Interpolis en Matzer Theaterproducties een voorstelling over veiligheid in het verkeer. Op zaterdag 11 februari vond de eerste voorstelling plaats. En met succes!

“Het was een gezellige middag. Goed georganiseerd en wat een geweldige voorstelling. Dit zet je echt aan het denken!” vertelde Kyra, taxichauffeuse bij Munckhof Taxi Zaandam. Naast Kyra brachten nog 99 andere collega's een bezoek aan deze voorstelling in Amersfoort.

Dagelijks brengen de chauffeurs van Munckhof ruim 30.000 reizigers van A naar B. En dat op een prettige en veilige manier. Veiligheid in het verkeer staat hoog in het vaandel bij Munckhof. "Sollicitanten worden tijdens het eerste gesprek al bewust gemaakt van de veiligheid in het verkeer. Iedere chauffeur weet ook hoe belangrijk veiligheid is. Deze voorstelling is hier een perfect verlengstuk van." aldus Mo Barsboga, bedrijfsleider Munckhof Taxi Horst.

Op weg naar 0 verkeersslachtoffers in 2050

De theatervoorstelling SMART gaat over een ingrijpende gebeurtenis, waarbij een klein onoplettend moment alles veranderde. Een indringend verhaal met één doel: meer bestuurders bewust te maken van het gedrag achter het stuur.

"Wij willen door middel van dit initiatief een bijdrage leveren aan het terugdringen van verkeersslachtoffers tot 0 in 2050. Deze voorstelling is een manier om mensen te stimuleren om tijdens het rijden hun telefoon niet te gebruiken zodat ze nog veiliger deel kunnen nemen aan het verkeer." aldus Adriaan Heino, verkeerspsycholoog bij Interpolis.

Een paar scores op een rij

Het succes werd door onze collega's bevestigd. Iedereen was erg te spreken over het initiatief. Zo blijkt ook uit de cijfers van onze enquête:

  • Onze collega's waren zeer te spreken over de voorstelling (4,82 / 5) en het nagesprek (4,56 / 5).
  • Het bezoeken van de voorstelling heeft onze collega's meer bewust gemaakt over de gevaren van afleiding tijdens het rijden (4,39 / 5).
  • Men waardeert het in Munckhof dat we de theatervoorstelling SMART voor onze chauffeurs organiseren (4,69 / 5).
  • 59 van de 62 respondenten zouden de theatervoorstelling (zeer) waarschijnlijk aanbevelen aan collega's, familie, vrienden of kennissen.

Vanwege het grote succes zijn er twee nieuwe theatervoorstellingen gepland voor april. Op deze passende wijze maken we het thema veiligheid in het verkeer weer gesprek van de dag.

Deel deze pagina