14-06-2023

Munckhof ondertekent Green Deal Duurzame Zorg

Munckhof heeft in mei als eerste vervoerder de oorkonde Green Deal in ontvangst genomen. Deze Green Deal is een afspraak tussen de Rijksoverheid en andere partijen om gezamenlijk activiteiten uit te voeren ter bevordering van duurzame zorg. De Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ wordt gefaciliteerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en gedragen door de zorgsector.

Vervanging en hergebruik tijdens verduurzaming

Samen met de zorgsector zet Munckhof de schouders eronder om de CO2-uitstoot en de afvalstromen sterk te verminderen. Dit doet Munckhof o.a. door steeds meer brandstofvoertuigen te vervangen door elektrische voertuigen en gebruik te maken van milieuvriendelijke- en biologisch afbreekbare additieven en vloeistoffen. Verder spreekt Munckhof met haar leveranciers af dat bruikbare onderdelen worden hergebruikt voor de bouw van nieuwe voertuigen. Onderdelen waarbij dat niet mogelijk is, worden voor andere doeleinden gebruikt. Denk daarbij aan autobanden, die worden verwerkt tot rubberen tegels.

Enkele facts:

Munchof reed in 2022 maar liefst 54% meer elektrische kilometers t.o.v. 2021.
De vloot van elektrische voertuigen steeg in 2022 met 114%.

Verduurzaming mede mogelijk gemaakt door Duits investeringsfonds

Munckhof is via het Belgische Hansea, sinds juni 2022 onderdeel van DWS Infrastructure, een Europees investeringsfonds met een focus op langetermijninvesteringen en duurzaamheid. Mede hierdoor kan Munckhof haar duurzaamheidsambitites (zoals het vergroenen van het wagenpark) sneller realiseren en kan de CO2-uitstoot op korte termijn sneller omlaag gebracht worden.

Munckhof heeft haar MVO-beleid inzichtelijk gemaakt in een MVO-infographic.

Wilt u als zorginstelling meer weten over onze Green Deal aanpak, neem dan gerust contact op met Ruud Van Pol, Salesmanager Zorg & Overheid bij Munckhof.

Deel deze pagina
Ruud van Pol
Ruud van Pol
Vragen of meer info?
Mail mij