WMO-vervoer Zwolle

In de gemeente Zwolle kunnen inwoners met een indicatie gebruik maken van het Wmo-vervoer. Het Wmo-vervoer is een vorm van collectief taxivervoer, die u van deur tot deur brengt binnen het vervoersgebied Zwolle.

Rit boeken

Online ritten boeken

Het meest eenvoudig is om zelf online uw rit te boeken via deze link of de Munckhof Regiotaxi App. Deze tool is altijd en overal beschikbaar en u heeft geen wachttijden. U kunt hier eenvoudig invoeren waar en wanneer u een taxi wenst. Bovendien kunt u altijd zien waar de taxi zich bevindt. Klik op ‘rit boeken’ of bekijk hier de instructievideo’s. 
 


Munckhof is vervoerspartner van gemeente Zwolle

Familie en vrienden bezoeken of een boodschap doen in de binnenstad. Om mee te kunnen doen aan onze samenleving is het belangrijk dat u zich kunt verplaatsen en dat u vervoer hebt. Munckhof is voor de gemeente Zwolle de vervoerspartner op het gebied van WMO-vervoer. Lukt het u niet uw vervoersvraagstuk zelf of met hulp van mensen in uw omgeving op te lossen, dan kan de gemeente Zwolle u ondersteunen daar waar nodig. Om gebruik te maken van het WMO-vervoer dient u van de gemeente Zwolle een indicatie voor WMO-vervoer te ontvangen. Om deze indicatie te krijgen, kunt u contact opnemen met de gemeente. Op deze website leest u hoe u vervolgens een vervoersrit bij Munckhof kunt reserveren en welke regels er voor het WMO-vervoer gelden.


Rit boeken?

U kunt uw rit online boeken via: Wmo-vervoer Zwolle. Of telefonisch, tegen lokaal tarief, via: 0900 - 381 0020. Wij willen u vriendelijk verzoeken uw gewenste ritten zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Bij reservering heeft de telefonist(e) de volgende gegevens van u nodig:

 • Pasnummer
 • Naam en achternaam
 • Vertrektijd of aankomsttijd
 • Vertrekpunt (straat + huisnummer)
 • Bestemming (straat + huisnummer)
 • Of er wel/geen begeleider meereist
 • Of u wel/geen hulpmiddelen gebruikt
 • Of u wel/geen gebruik maakt van de belservice

Spelregels

Vervoersgebied

 • U kunt van 06.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur ‘s nachts, zeven dagen per week gebruikmaken van het vervoer.
 • Binnen Zwolle mag u onbeperkt gebruikmaken van het WMO-vervoer.
 • Buiten Zwolle geldt dat u maximaal 25 kilometer vanaf uw woonadres vervoerd mag worden. Het aantal ritten is onbeperkt.
 • Ritten langer dan 25 kilometer zijn helaas niet mogelijk met het WMO-vervoer. Deze ritten worden uitgevoerd door de landelijke vervoersorganisatie Valys. Een Valys-pas kunt u aanvragen via telefoonnummer 0900-9630.

Vervoerspas

Voor deelname aan het WMO-vervoer hebt u een vervoerspas nodig, met daarop uw naam en een persoonlijk nummer. Deze vervoerspas wordt verstrekt door Munckhof. De pas hebt u nodig bij het reserveren, maar ook tijdens de rit.

Rit reserveren

Wilt u gebruikmaken van het WMO-vervoer, dan dient u een rit te reserveren. U kunt reserveren op vertrektijd (de tijd dat u wilt worden opgehaald) of op aankomsttijd (de tijd dat u ergens wilt zijn).

 • Bij het reserveren op vertrektijd reserveert u minimaal één uur voor vertrek. De taxibus mag dan maximaal vijftien minuten vóór en maximaal vijftien minuten ná het afgesproken tijdstip komen. 
 • Bij reserveren op aankomsttijd reserveert u minimaal twee uur voor aankomst op de bestemming. De taxibus mag dan maximaal vijftien minuten voor deze tijd op de bestemming aankomen.
 • Vanuit het Isala ziekenhuis geldt een verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten.

Rit afmelden

U kunt uw rit tot uiterlijk één uur voor de afgesproken vertrektijd afmelden. Dat kan via www.zwollevervoer.nl, de Munckhof Regiotaxi App of door te bellen naar (0900) 381 0020. Wanneer u zich later afmeldt, worden de kosten bij u in rekening gebracht.

Vaste ritten

Wilt u regelmatig op een vaste dag en vast tijdstip naar dezelfde bestemming reizen? Dan hoeft u dit maar één keer door te geven. Bent u een keer verhinderd? Annuleer deze rit dan uiterlijk 1 uur van tevoren.

Belservice

Als u dit op prijs stelt, belt de chauffeur u ongeveer vijf minuten voor aankomst (belservice). Zo weet u precies wanneer de taxibus bij u voorrijdt. Woont u in een wooncomplex, dan beschouwt de taxichauffeur de centrale hoofdingang als voordeur tenzij u een indicatie heeft voor kamer- tot kamer vervoer.

Omrijtijd

In de taxibus reist u samen met andere passagiers, tenzij dit niet mogelijk is.  

 • De omrijtijd voor een korte rit (0 tot en met 12 kilometer) mag maximaal 15 minuten zijn;
 • De omrijtijd voor een langere rit (13 tot en met 25 kilometer) mag maximaal 30 minuten zijn.


Wmo-taxivervoer tijdens de feestdagen

Maakt u gebruik van het Wmo-taxivervoer? Ook tijdens de onderstaande feestdagen kunt u uw ritten maken met Munckhof. Vergeet dan niet op tijd uw vervoersrit te plannen. 

 • 1e en 2e Kerstdag (25-12-2024 en 26-12-2024)
 • Nieuwjaarsdag (1-1-2025)

Heeft u op een van bovenstaande feestdagen uw vaste wekelijkse rit ingepland staan? En wilt u die rit ook maken met de feestdagen? Reserveer dan deze rit opnieuw. Want structurele ritten worden met de feestdagen niet standaard gereden. Meer info over het Wmo-taxivervoer vindt u op www.swtzwolle.nl/wmo-vervoer. Of bel naar Munckhof: 0900 - 381 0020.

Deel deze pagina
Wmo-taxivervoer nu ook naar Isala in Meppel

Maakt u gebruik van Wmo-taxivervoer en heeft u een afspraak bij Isala in Meppel? Dan kunt u voor deze rit nu ook gebruikmaken van het Wmo-taxivervoer. De gemeente Zwolle heeft hierover afspraken gemaakt met vervoerder Munckhof. Het gaat om ritten van en naar Isala in Meppel. Voor andere locaties in Meppel kunt u géén gebruikmaken van het Wmo-taxivervoer. Voor deze ritten kunt u contact opnemen met Valys.


Kosten

Voor het Wmo-vervoer betaalt u een tarief (eigen bijdrage) op basis van onderstaande tabel. In de dalperiode betaalt u minder dan in de spits. De spits is tot 09.00 uur en van 14.30 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag betaalt u het daltarief.

Reisafstand

Basistarief

Afgerond
(contant)

Spitstarief

Afgerond
(contant)

0-4 kilometer € 1,39 €1,40 € 2,31 € 2,30
5-8 kilometer € 2,08 €2,10 € 3,47 € 3,45
9-12 kilometer € 2,78 €2,80 € 4,63 € 4,65
13-16 kilometer € 3,47 €3,45 € 5,78 € 5,80
17-20 kilometer € 4,16 €4,15 € 6,94 € 6,95
21-25 kilometer € 4,86 €4,85 € 8,09 € 8,10

U betaalt de ritprijs via een automatische incasso, contant of via pin in de taxibus. Betaalt u uw rit aan de chauffeur? Dit kan contant. U betaalt dan het afgeronde bedrag.

Begeleider

Een begeleider betaalt hetzelfde tarief als u. Als u een medische indicatie voor begeleiding hebt mag uw begeleider gratis mee. 

Geleidehonden en andere huisdieren

Geleidehonden mogen gratis meereizen in de taxibus. Andere huisdieren mag u meenemen als u ze vervoert in een daarvoor bestemde reistas.

Kinderen

U mag maximaal 3 kinderen tot 4 jaar gratis meenemen. Voor kinderen van vier jaar en ouder betaalt u hetzelfde tarief als voor uzelf.

Veiligheid

Het gebruik van een veiligheidsgordel in de taxibus is verplicht. Zit u in een rolstoel, dan wordt deze door de chauffeur vastgezet. Scootmobielen mogen mee in de taxibus; de gebruiker dient wel op een stoel plaats te nemen als dat mogelijk is. 


Contact


Rit boeken?

U kunt uw rit online boeken via: Wmo-vervoer Zwolle. Of telefonisch, tegen lokaal tarief, via: 0900 - 381 0020. Wij willen u vriendelijk verzoeken uw gewenste ritten zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Vragen

Inwoners van Zwolle die vragen hebben over Wmo-vervoer kunnen contact opnemen met het Sociaal wijkteam Zwolle, via telefoonnummer (038) 498 9980. Op www.swtzwolle.nl staan de verschillende locaties en openingstijden.

Klachten

Hebt u klachten over het Wmo-vervoer? Dan kunt u contact opnemen met Zorgbelang Overijssel. Belt u dan (074) 291 35 97. Of vul het formulier in op www.zorgbelang-overijssel.nl/klachtenopvang-vervoer.

Meer informatie over Zorgbelang Overijssel vindt u op: www.zorgbelang-overijssel.nl