WMO-vervoer Zwolle

In de gemeente Zwolle kunnen inwoners met een indicatie gebruik maken van het Wmo-vervoer. Het Wmo-vervoer is een vorm van collectief taxivervoer, die u van deur tot deur brengt binnen het vervoersgebied Zwolle.

Rit boeken


Maatregelen coronavirus

Conform de actuele vervoersprotocollen zijn alle reizigers verplicht een chirurgisch mondkapje te dragen. U dient als reiziger zelf voor dit mondkapje te zorgen. Daarnaast willen we u er op wijzen dat, indien u corona gerelateerde klachten heeft, u geen gebruik kunt maken van het vervoer.

Het OMT heeft per direct een versoepeling doorgevoerd voor het taxivervoer. De bezetting in een voertuig kan uitgebreid worden naar 2/3. Dat wil zeggen:

 • De plaats naast de chauffeur mag niet ingenomen worden
 • Per bank of rij stoelen mogen 2 passagiers plaats nemen, met een lege plek tussen hen in
 • De chauffeur en reizigers dragen een medisch mondneusmasker (dat is nu ook al zo)

De huidige eis dat er maximaal 1 persoon per rij stoelen of per bank mag zitten en dat personen niet recht achter elkaar mogen plaatsnemen, wordt hiermee losgelaten.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het sectorprotocol voor Zorgvervoer vanaf 18 jaar en ouder (https://www.knv.nl/coronaprotocollen/).


Munckhof is vervoerspartner van gemeente Zwolle

Familie en vrienden bezoeken of een boodschap doen in de binnenstad. Om mee te kunnen doen aan onze samenleving is het belangrijk dat u zich kunt verplaatsen en dat u vervoer hebt. Munckhof is voor de gemeente Zwolle de vervoerspartner op het gebied van WMO-vervoer. 

Lukt het u niet uw vervoersvraagstuk zelf of met hulp van mensen in uw omgeving op te lossen, dan kan de gemeente Zwolle u ondersteunen daar waar nodig. Om gebruik te maken van het WMO-vervoer dient u van de gemeente Zwolle een indicatie voor WMO-vervoer te ontvangen. Om deze indicatie te krijgen, kunt u contact opnemen met de gemeente. Op deze website leest u hoe u vervolgens een vervoersrit bij Munckhof kunt reserveren en welke regels er voor het WMO-vervoer gelden.

Rit boeken?

U kunt uw rit online boeken via: Wmo-vervoer Zwolle. Of telefonisch, tegen lokaal tarief, via: 0900 - 381 0020. Wij willen u vriendelijk verzoeken uw gewenste ritten zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Bij reservering heeft de telefonist(e) de volgende gegevens van u nodig:

 • Pasnummer
 • Naam en achternaam
 • Vertrektijd of aankomsttijd
 • Vertrekpunt (straat + huisnummer)
 • Bestemming (straat + huisnummer)
 • Of er wel/geen begeleider meereist
 • Of u wel/geen hulpmiddelen gebruikt
 • Of u wel/geen gebruik maakt van de belservice

Spelregels

Vervoersgebied

 • U kunt van 06.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur ‘s nachts, zeven dagen per week gebruikmaken van het vervoer.
 • Binnen Zwolle mag u onbeperkt gebruikmaken van het WMO-vervoer.
 • Buiten Zwolle geldt dat u maximaal 25 kilometer vanaf uw woonadres vervoerd mag worden. Het aantal ritten is onbeperkt.
 • Ritten langer dan 25 kilometer zijn helaas niet mogelijk met het WMO-vervoer. Deze ritten worden uitgevoerd door de landelijke vervoersorganisatie Valys. Een Valys-pas kunt u aanvragen via telefoonnummer 0900-9630.

Vervoerspas

Voor deelname aan het WMO-vervoer hebt u een vervoerspas nodig, met daarop uw naam en een persoonlijk nummer. Deze vervoerspas wordt verstrekt door Munckhof. De pas hebt u nodig bij het reserveren, maar ook tijdens de rit.

Rit reserveren

Wilt u gebruikmaken van het WMO-vervoer, dan dient u een rit te reserveren. U kunt reserveren op vertrektijd (de tijd dat u wilt worden opgehaald) of op aankomsttijd (de tijd dat u ergens wilt zijn).

 • Bij het reserveren op vertrektijd reserveert u minimaal twee uur voor vertrek. De taxibus mag dan maximaal vijftien minuten vóór en maximaal vijftien minuten ná het afgesproken tijdstip komen.
 • Bij reserveren op aankomsttijd reserveert u minimaal twee uur voor aankomst op de bestemming. De taxibus mag dan maximaal vijftien minuten voor deze tijd op de bestemming aankomen.
 • Vanuit het Isala ziekenhuis geldt een verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten.

Belservice

Als u dit op prijs stelt, belt de chauffeur u ongeveer vijf minuten voor aankomst (belservice). Zo weet u precies wanneer de taxibus bij u voorrijdt. Woont u in een wooncomplex, dan beschouwt de taxichauffeur de centrale hoofdingang als voordeur tenzij u een indicatie heeft voor kamer- tot kamer vervoer.

Omrijtijd

In de taxibus reist u samen met andere passagiers, tenzij dit niet mogelijk is.  

 • De omrijtijd voor een korte rit (0 tot en met 12 kilometer) mag maximaal 15 minuten zijn;
 • De omrijtijd voor een langere rit (13 tot en met 25 kilometer) mag maximaal 30 minuten zijn.
Deel deze pagina

Wmo-taxivervoer nu ook naar Isala in Meppel

Maakt u gebruik van Wmo-taxivervoer en heeft u een afspraak bij Isala in Meppel? Dan kunt u voor deze rit nu ook gebruikmaken van het Wmo-taxivervoer. De gemeente Zwolle heeft hierover afspraken gemaakt met vervoerder Munckhof. Het gaat om ritten van en naar Isala in Meppel. Voor andere locaties in Meppel kunt u géén gebruikmaken van het Wmo-taxivervoer. Voor deze ritten kunt u contact opnemen met Valys.

Kosten

Voor het WMO- vervoer betaalt u een tarief op basis van onderstaande tabel. In de dalperiode betaalt u minder dan in de spits. De spits is tot 09.00 uur en van 14.30 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag betaalt u het daltarief.

Reisafstand

Basistarief

Spitstarief

0-4 kilometer € 1,20 € 2,00
5-8 kilometer € 1,80 € 3,00
9-12 kilometer € 2,40 € 4,00
13-16 kilometer € 3,00 € 5,00
17-20 kilometer € 3,60 € 6,00
21-25 kilometer € 4,20 € 7,00

U betaalt de ritprijs via een automatische incasso of via pin in de taxibus.

Begeleider

Een begeleider betaalt hetzelfde tarief als u. Als u een medische indicatie voor begeleiding hebt mag uw begeleider gratis mee. 

Geleidehonden en andere huisdieren

Geleidehonden mogen gratis meereizen in de taxibus. Andere huisdieren mag u meenemen als u ze vervoert in een daarvoor bestemde reistas.

Kinderen

U mag maximaal 3 kinderen tot 4 jaar gratis meenemen. Voor kinderen van vier jaar en ouder betaalt u hetzelfde tarief als voor uzelf.

Vaste ritten

Het is mogelijk om afspraken te maken over 'vaste' ritten. Bijvoorbeeld als u iedere week op een vast tijdstip naar een activiteit wil. De afspraken kunt u maken door te bellen met Munckhof.

Veiligheid

Het gebruik van een veiligheidsgordel in de taxibus is verplicht. Zit u in een rolstoel, dan wordt deze door de chauffeur vastgezet. Scootmobielen mogen mee in de taxibus; de gebruiker dient wel op een stoel plaats te nemen als dat mogelijk is. 

Contact


Rit boeken?

U kunt uw rit online boeken via: Wmo-vervoer Zwolle. Of telefonisch, tegen lokaal tarief, via: 0900 - 381 0020. Wij willen u vriendelijk verzoeken uw gewenste ritten zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Vragen

Inwoners van Zwolle die vragen hebben over Wmo-vervoer kunnen contact opnemen met het Sociaal wijkteam Zwolle, via telefoonnummer (038) 498 9980. Op www.swtzwolle.nl staan de verschillende locaties en openingstijden.

Klachten

Hebt u klachten over het Wmo-vervoer? Dan kunt u contact opnemen met Zorgbelang Overijssel. Belt u dan (074) 291 35 97. Of vul het formulier in op www.zorgbelang-overijssel.nl/klachtenopvang-vervoer.

Meer informatie over Zorgbelang Overijssel vindt u op: www.zorgbelang-overijssel.nl
 

Wmo-taxivervoer tijdens de feestdagen

Maakt u gebruik van het Wmo-taxivervoer? Ook tijdens de onderstaande feestdagen kunt u uw ritten maken met Munckhof. Vergeet dan niet op tijd uw vervoersrit te plannen.

 • 1e en 2e Kerstdag (25 en 26 december);
 • Nieuwjaarsdag (1 januari 2022).

Heeft u op een van bovenstaande feestdagen uw vaste wekelijkse rit ingepland staan? En wilt u die rit ook maken met de feestdagen? Reserveer dan deze rit opnieuw. Want structurele ritten worden met de feestdagen niet standaard gereden. Meer info over het Wmo-taxivervoer vindt u op www.swtzwolle.nl/wmo-taxi-vervoer. Of bel naar Munckhof: 0900 - 381 0020.