07-07-2021

Wetswijziging vrijwillige ouderbijdrage

De wetgeving over de vrijwillige ouderbijdrage (in het primair en voortgezet onderwijs) wordt per 1 augustus 2021 aangescherpt. De kern van de wijziging: alle leerlingen moeten mee kunnen met activiteiten die de school organiseert, ook als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet betalen. Dit heeft mogelijk invloed op het organiseren van schoolreizen.

De uitgangspunten van het wetsvoorstel en de achterliggende gedachte zijn begrijpelijk. Het voorkomt dat leerlingen vanuit financiële motieven niet kunnen deelnemen aan extra activiteiten van school. (Buitenlandse) schoolreizen zijn niet alleen educatief, maar vaak ook een van de mooiste herinneringen aan de tijd op de middelbare school. Het is daarom belangrijk dat deze reizen door kunnen blijven gaan.

Heeft de wetswijziging gevolgen voor het reisprogramma van jouw school? Geen probleem. We kunnen huidige reisprogramma’s onder de loep nemen en kijken hoe we het passend kunnen maken. Door het huidige programma aan te passen naar een meer budgetproof variant of een nieuw voorstel te maken voor een andere bestemming, is er veel mogelijk. Ook buitenlandse dagtrips behoren tot de mogelijkheden. Iedere schoolreis is maatwerk en het is ons doel om voor iedereen een passende oplossing te vinden.

Uiteraard is het voor iedere school aan zichzelf hoe om te gaan met deze wetswijziging. De Rijksoverheid biedt hiervoor handige richtlijnen.

Kunnen we je helpen om het reisprogramma passend te maken op de nieuwe wetswijziging? Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina
Milou Klarenbeek
Milou Klarenbeek
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 76 05