Schoolreis naar Parijs

  

Waarom Parijs als schoolreis?

La ville de l’amour: Parijs biedt álles voor een complete schoolreis. Deze stad heeft een rijke historie, geweldige architectuur, mode, kunst en ga zo maar door! Je kunt het mooie Parijs bekijken op de grote hoogte van de Eiffeltoren, met een boottocht over de Seine of een sportieve fietstocht door de stad.

De sacré-coeur, de Arc de Triomph en de Notre Dame zijn een aantal prachtige gebouwen die een lust voor het oog zijn. De geschiedenisverhalen die bij deze gebouwen horen zijn voor iedereen interessant. Met de indrukwekkende ondergrondse metro kun je al deze mooie plekken van Parijs gemakkelijk bereiken, maar het is ook leuk om met een hop-on-hop-off bus door de stad te reizen. Vergeet dan vooral niet een bezoek aan één van de vele parken, Jardin du Luxembourg is echt de moeite waard!

Munckhof vertelt je graag enthousiast meer over een schoolreis naar Parijs. Vraag een offerte aan zodat we samen een mooie reis kunnen organiseren.
 


Neem direct contact op

Excursies parijs    Excursies in Parijs


Op schoolreis wil je natuurlijk het beste van Parijs laten zien aan de leerlingen. Gelukkig stelt Parijs nooit teleur. Overal waar je komt ontdek je een mooi stukje van de stad. Munckhof helpt graag bij het samenstellen van een onvergetelijke reis naar Parijs.

1. De Eiffeltoren

Een bezoek aan het beroemdste gebouw van Parijs, nee van de wereld, mag natuurlijk niet ontbreken. De 324 meter hoge toren geeft een waanzinnig uitzicht tot wel 60 kilometer ver. Ook in de avond is het een ware beleving om de Eiffeltoren te bezoeken. Je ziet de hele stad verlicht maar ook de toren zelf geeft elk uur een prachtige lichtshow.

Schoolreis Rome

Montmartre Parijs

2. Montmartre

Deze beroemde wijk ligt op een hoge heuvel in de stad. Er komen vooral veel kunstenaars en schilders die op het Place du Tertre hun kunstwerken en schilderijen verkopen. De wijk staat ook bekend om zijn smalle straatjes en steile trappen die uitkomen bij de sacré-coeur. Het zijn slechts 222 trappen die je naar deze prachtige basiliek brengen. Wist je dat de sacré-coeur gemaakt is van Travertijnsteen waardoor het gebouw zo mooi wit blijft?

3. Rondvaart over de Seine

Een grote aanrader om Parijs te ontdekken is via een rondvaart over de Seine. Vanuit de boot zie je het mooiste van de stad vanaf een andere kant. Je begint aan de voet van de Eiffeltoren en komt onder andere langs het Louvre, de Notre Dame, Musée d’Orsay en Place de la Concorde. De bruggen waar je onderdoor vaart zijn stuk voor stuk een plaatje.

Rondvaart Seine

Bus ter illustratie    Vervoer naar Parijs

Parijs is goed bereikbaar met de bus. Het voordeel is dat de bus beschikbaar is tijdens de gehele schoolreis. Ook kennen onze chauffeurs de stad en zorgen voor veilige in- uitstapplaatsen. Mocht de voorkeur uit gaan naar reizen per Thalys, verzorgt Munckhof de treintickets. De Thalys is een snelle en groene manier om met de groep naar Parijs te reizen, je komt midden in de stad aan.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Parijs

Wil je de leerlingen een unieke ervaring geven en ze optimaal kennis laten maken met de Franse taal en cultuur? Kies dan voor een verblijf bij gastgezinnen. Wij hebben een jarenlange samenwerking met onze partner die zorgvuldig de best passende gastgezinnen voor je uitzoeken. Om echt van de sfeer in Parijs te proeven, kun je verblijven in één van de vele hotels en hostels die de stad te bieden heeft. Deze zijn vakkundig geselecteerd op basis van geschiktheid voor groepen leerlingen. Met de meest geboekte hostels en hotels hebben we goede en flexibele afspraken. Wij kijken graag met jullie naar de mogelijkheden en adviseren jullie daarbij over wat het beste bij jullie past.

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen