Schoolreis Berlijn

  

Waarom Berlijn als schoolreis?

Populairder dan ooit is de bestemming Berlijn voor een schoolreis. De Duitse hoofdstad zit vol met historie over de tweede wereldoorlog en de koude oorlog. Maar de stad is ook modern en hip. Berlijn bruist voor iedere leerling!

De rijke geschiedenis van de stad geeft indrukwekkende bezienswaardigheden. Een bezoek aan Reichstag, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Oberbaumbrücke zijn een absolute must.

Op elke hoek vind je leuke biergartens waar iedereen mag aanschuiven. Een bezoek aan het Mauerpark is onmisbaar. Het is het park voor en door Berlijners: altijd gezellig met een vlooienmarkt, muziek en dans. De naam van het Mauerpark (muurpark) zegt veel over de geschiedenis. Een stukje van de Berlijnse muur is nog zichtbaar en bespoten met indrukwekkende graffiti.


Neem direct contact op

excursies berlijn    Excursies in Berlijn


Zodra je in Berlijn bent, wil je zoveel mogelijk zien van deze bruisende stad. Reichstag, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Oberbaumbrücke zijn uitstekend te bewonderen tijden een stadswandeling of fietstocht. Wil je het graag iets uitdagender? Kies dan voor een elektrische step.

1. Stadstour op de e-step

In zo’n grote stad met veel bezienswaardigheden is dit een ideale manier om alles te zien in korte tijd. De activiteit is uitdagend voor de leerlingen, wat de stadstour nog interessanter maakt. Van het Olympiastadion naar het holocaustmonument en Potsdamer Platz, je bent er zo!

Berlijn schoolreis via Estep

Berlijn schoolreis naar hohenschonhausen

2. De gedenkstätte Hohenschönhausen

Deze oude gevangenis is inmiddels een gedenkplaats voor de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de DDR-dictatuur in Duitsland. Hier werden duizenden oost Duitsers onder onmenselijke omstandigheden opgesloten als ze tegen de dictatuur waren. De rondleidingen worden gegeven door ex-gevangen waardoor de realiteit van de koude oorlog hard binnenkomt.

3. Berlijnse muur

Nadat 30 jaar lang de inwoners van oost en west Berlijn gescheiden waren door een dikke muur, is deze is 1989 “gevallen”. Enkele delen van de muur staan nog overeind als herinnering aan het verleden. Aan de Mühlenstrasse vind je de East Side Gallary. Beroemde schilders van over de hele wereld hebben een stuk muur van 1200 meter beschilderd. Aan de Bernauer Strasse vind je een stukje muur waarbij de geslagen gaten vanuit die ene nacht in 1989 nog zichtbaar zijn.

"De samenwerking met Muckhof is heel fijn: voorafgaand aan de reis naar buitenland denken ze mee, krijgt de school handige tips en de leukste adresjes om te eten. Busvervoer en het verblijf in het hostel zijn hartstikke goed geregeld: als we arriveren in Berlijn, liggen de sleutels van de kamers al voor ons klaar, net als de metrokaarten en plattegrondjes. Mocht het voorkomen dat er ergens iets niet helemaal lekker loopt, kunnen we altijd contact opnemen met Nederland. Dat is een geruststellende gedachte als je met een groep leerlingen in het buitenland verblijft. Het organiseren van een buitenlandreis met pubers is altijd een behoorlijke en verantwoordelijke onderneming. Dan is het prettig als je hulp hebt in de vorm van een betrouwbare organisatie als Munckhof. "

Krista Heshof, Actief College Oud-Beijerland

Bus ter illustratie    Vervoer naar Berlijn

Berlijn is goed bereikbaar met de bus. Het voordeel is dat de bus beschikbaar is tijdens de gehele schoolreis. Ook kennen onze chauffeurs de stad en zorgen voor veilige in- uitstapplaatsen. Mocht de voorkeur uit gaan naar reizen per trein, verzorgt Munckhof de treintickets voor de Intercity. De reisdagen en tijden zijn voor alle opties flexibel. Afhankelijk van het programma kunnen we dit hier zo efficiënt mogelijk op aanpassen.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Berlijn

Wil je de leerlingen een unieke ervaring geven en ze optimaal kennis laten maken met de Duitse taal en cultuur? Kies dan voor een verblijf bij gastgezinnen. Wij werken al jarenlang samen met Astur waardoor wij de beste gastgezinnen aanbieden. Natuurlijk hebben we ook vele opties voor hostels en hotels. Deze zijn vakkundig geselecteerd op basis van geschiktheid voor groepen leerlingen. Met de meest geboekte hostels en hotels hebben we goede en flexibele afspraken. We adviseren graag over wat het best bij jullie reis past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen