Schoolreis Berlijn

Populairder dan ooit is de bestemming Berlijn voor een schoolreis. De Duitse hoofdstad zit vol met historie over de tweede wereldoorlog en de koude oorlog. Maar de stad is ook modern en hip. Berlijn bruist voor iedere leerling! Met onze pakketreizen bieden we een afwisselende en betaalbare reis, waarmee je alles ontdekt wat Berlijn te bieden heeft.

De rijke geschiedenis van de stad geeft indrukwekkende bezienswaardigheden. Een bezoek aan Reichstag, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Oberbaumbrücke zijn een absolute must.

Op elke hoek vind je leuke biergartens waar iedereen mag aanschuiven. Een bezoek aan het Mauerpark is onmisbaar. Het is het park voor en door Berlijners: altijd gezellig met een vlooienmarkt, muziek en dans. De naam van het Mauerpark (muurpark) zegt veel over de geschiedenis. Een stukje van de Berlijnse muur is nog zichtbaar en bespoten met indrukwekkende graffiti.

Neem direct contact op

Excursies Londen    Programma voor Berlijn

Het programma voor Berlijn kan worden samengesteld door te kiezen voor één of meer van de volgende bouwstenen: groen, cultuur, sport, taal en teambuilding. Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van het reisprogramma? Vraag dan digitale inspiratie op! Wij adviseren je graag en stellen op basis van jouw wensen een passend en betaalbaar reisprogramma op. 

   

          

                    

             

Stuur mij inspiratie

"De samenwerking met Muckhof is heel fijn: voorafgaand aan de reis naar buitenland denken ze mee, krijgt de school handige tips en de leukste adresjes om te eten. Busvervoer en het verblijf in het hostel zijn hartstikke goed geregeld: als we arriveren in Berlijn, liggen de sleutels van de kamers al voor ons klaar, net als de metrokaarten en plattegrondjes. Mocht het voorkomen dat er ergens iets niet helemaal lekker loopt, kunnen we altijd contact opnemen met Nederland. Dat is een geruststellende gedachte als je met een groep leerlingen in het buitenland verblijft. Het organiseren van een buitenlandreis met pubers is altijd een behoorlijke en verantwoordelijke onderneming. Dan is het prettig als je hulp hebt in de vorm van een betrouwbare organisatie als Munckhof. "

Krista Heshof, Actief College Oud-Beijerland

Bus ter illustratie    Vervoer naar Berlijn

Het vervoer naar Berlijn kan worden uitgevoerd per trein of touringcar. 
 

Trein

Wanneer je met kleine groepen (tot 30 personen) reist, kan de trein een comfortabele manier van reizen zijn. De meeste treinstations bevinden zich in het stadscentrum. Wanneer je uit de trein stapt ben je dus precies waar je moet zijn. Bovendien mag je in de trein zoveel bagage meenemen als je kunt dragen. Ook is de trein een veel groener alternatief dan reizen met bijvoorbeeld het vliegtuig.

 

Touringcar

De touringcar is zonder twijfel het meest flexibele vervoersalternatief. Als je met de bus gaat, hoef je een stuk minder te regelen. De touringcar haalt je bij school op en zet je op de eindbestemming weer af. Daarnaast heb je alle leerlingen overzichtelijk bij elkaar en ben je onderaan de streep vaak het goedkoopst uit. Ook kun je de touringcar ter plaatse gebruiken voor vervoer tijdens excursies. 

Gezin ter illustratie    Verblijf in Berlijn

Het is altijd weer een afweging. Laten we de scholieren slapen bij gastgezinnen, of verblijft de groep scholieren als één groep gezamenlijk in één accommodatie? Het verblijf in Berlijn kan worden vormgegeven door een keuze te maken voor gastouders of een hostel.
           
Hostel

Voor het groepsgevoel en eventuele wens tot controle zijn hostels erg geschikt. Ook als het programma veel excursies bevat, kan het logistiek gezien wenselijk zijn om de groep op één locatie te hebben. Hostels hebben doorgaans kleine kamers met 3 tot 6 eenpersoonsbedden en een eigen badkamer met toilet en douche. Ze hebben een uitstraling die past bij de belevingswereld van de leerlingen en hebben een grote verscheidenheid aan faciliteiten. Wij informeren je graag over de mogelijkheden van hostels voor jouw schoolreis naar Berlijn. 

 

Gastouders

Met een verblijf bij gastouders zullen leerlingen meer het dagelijks leven en de cultuur ervaren van het land waar ze verblijven. Ze hebben immers intensiever contact door bij lokale mensen te overnachten. Ook voor het bevorderen van de Duitse spreekvaardigheid is het verblijf bij gastouders heel geschikt. De leerlingen verblijven op basis van volpension bij het gastgezin. Voor de lunch krijgen de leerlingen een lunchpakket mee. Wij adviseren je graag over het vinden van gastgezinnen voor jouw schoolreis naar Berlijn. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm. Met onze betaalbare pakketreizen met diverse thema's kies je de reis die perfect bij jou past!

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Contactpersoon Berlijn schoolreis

Joëlla Theelen

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen