Schoolreis naar Brussel

  

Waarom Brussel als schoolreis?

Brussel ofwel Bruxelles is de hoofdstad van België en wordt ook gezien als de hoofdstad van Europa. Op Washington D.C. na heeft Brussel het meest politieke centrum van de wereld met het hoofdkwartier van de NAVO en het Europees Parlement. Maar de stad is veel meer dan politiek en is een echte mengelmoes van modern en historisch. Hierdoor heeft het tweetalige Brussel veel te bieden voor jong en oud. De leerlingen zullen niet om de beroemde Belgische chocolade heen kunnen, want op elke hoek van straat is wel een chocolatier te vinden. Vooral de Praliné is in Brussel het paradepaardje, een lekker cadeau om mee naar huis te nemen.

Door onze jarenlange ervaring kennen wij alle ins en outs. Samen maken we er voor de leerlingen een onvergetelijke reis van.


Neem direct contact op


Excursies Brussel    Excursies in Brussel

Graag adviseren we je over excursies in Brussel, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. De grote markt en Manneke Pis

In het frans ‘grand-place’, is al sinds de elfde eeuw het bruisende hart van Brussel. Sindsdien is dit plein het centrum van de stad en staat deze inmiddels op de befaamde werelderfgoedlijst van UNESCO. Er staan prachtige gebouwen zoals het stadhuis en verschillende gildehuizen aan het plein. Je kunt uren kijken naar het schouwspel van de bijzondere gebouwen. Op warme dagen is er veel vertier op het plein met de gezellige terrassen en verschillende evenementen. Vanuit het plein loop je via leuke kleine steegjes naar het beroemde Manneke Pis. Deze bezienswaardigheid is onmisbaar als je Brussel bezoekt. Wist je dat het manneke passende kleding draagt bij verschillende gelegenheden?

Menneke pis

Atomium schoolreis excursie

2. Atomium en Mini Europa

De groep begint de dag aan de voet van het Atomium. Hier bevind zich Mini Europa en is zeker een bezoek waard. In dit museum bevinden zich zo’n 350 modellen van gebouwen uit ongeveer 80 Europese steden. Alle modellen zijn op de schaal van 1:25 en tot in elk detail nagebouwd. De leerlingen vinden hier de Big Ben, de Eiffeltoren en de Hollandse windmolens naast elkaar. Als iedereen voldoende gezien heeft, gaat de groep naar het Atomium. Dit gebouw is 120 meter hoog en staat symbool voor Brussel. Je kunt door de buizen van bol naar bol lopen en via de tentoonstelling ontdek je waarom dit kunstwerk gebouwd is. Vanuit de bovenste bol heb je een 360 graden uitzicht over de stad.

3. Het stripmuseum

In 1989 opende Brussel het stripmuseum. Stripfiguren zoals de Smurfen en Suske en Wiske komen hier tot leven. Het museum is een ware ode aan de Belgische striptekenaars en al jaren een van de populairste bezienswaardigheden in Brussel. Daarnaast worden er ook wandelingen door de stad georganiseerd langs de zogenoemde stripmuren. Wel 30 saaie muren zijn inmiddels omgetoverd tot mooie schilderijen waarbij bekende stripverhalen afgebeeld worden. Onder andere de verhalen van Kuifje en Astrix en Obelix zijn hier te zien. Het leuke van de wandeling is dat de leerlingen op deze manier de stad bekijken.

Stripmuren brussel schoolreis excursie

Bus ter illustratie    Vervoer naar Brussel

Een schoolreis naar Brussel is ideaal per bus. Het grote voordeel is dat de bus de gehele reis beschikbaar is. De bussen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle keurmerken. De chauffeurs kennen Brussel op hun duimpje waardoor zij de beste/snelste routes weten, de handigste parkeerplaatsen en interessante informatie hebben over de bestemming. De chauffeurs zijn ervaren met groepen en denken graag mee tijdens de gehele reis. Wil je liever per trein reizen naar Brussel? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Wij voorzien jullie graag van treinkaartjes en schema’s.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Brussel

In Brussel hebben wij goede contacten met de beste jeugdhostels en hotels. Omdat wij al jaren groepen plaatsen in deze accommodaties, hebben wij een goede relatie opgebouwd. Hierdoor bieden wij goede prijzen met flexibele voorwaarden aan. Willen jullie liever in een oud klooster, groepsaccommodatie of bij gastgezinnen verblijven? Wij vinden het verblijf die het beste bij jullie past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen