Schoolreis naar Rome

  

Waarom Rome als schoolreis?

Rome is een unieke stad die je gezien moet hebben! De stad kent een geschiedenis van meer dan 3000 jaar oud. Rome was ooit de hoofdstad van het Romeinse rijk waardoor de stad talloze bezienswaardigheden kent. De meest beroemde zijn het Colloseum, het Pantheon, de Trevifontein en de Spaanse trappen. Naast deze interessante historie is Rome ook een moderne stad. Het kent veel gezellige terrassen waar je kunt genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. En vergeet niet dat je fantastisch kunt winkelen in Rome.

Munckhof organiseert graag deze geweldige stedentrip voor jullie school. Wij vertellen enthousiast meer over hoe je de sfeer van La Dolce Vita het beste kan proeven. Dankzij onze persoonlijke service en kwaliteit, maken we er een onvergetelijke reis van!
 


Neem direct contact op

    Excursies in Rome


Graag adviseren we je over excursies in Rome, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Vaticaanstad

De kleinste staat van de wereld heeft zo’n 400 inwoners met als staatshoofd de Paus. De stad ligt midden in Rome. Veel bezienswaardigheden in het Vaticaan zijn geopend om te bekijken. De Sint-Pietersbasiliek, het Sint-Pietersplein, het Sixtijnse kapel en het Apostolisch paleis zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Maar een echte aanrader is een rondleiding door de Vaticaanse tuinen, werkelijk prachtig!

Schoolreis Rome

Op puzzeltocht door Rome

2. Op puzzeltocht door Rome

Op een leuke en creatieve manier Rome ontdekken? Doe een puzzeltocht die de leerlingen langs allerlei bezienswaardigheden brengt. Je kunt dit met een Nederlandstalige gids organiseren maar de leerlingen zelf op ontdekkingstocht laten gaan, is ook een mogelijkheid.

3. Het Colosseum

Als je in Rome bent, is een bezoek aan het Colosseum onvermijdelijk. Het grootste Amfitheater van het Romeinse Rijk is veel gebruikt voor de beroemde gladiatorengevechten. In het jaar 80 is dit imposante gebouw geopend en heeft sindsdien veel te maken gehad met natuurrampen zoals blikseminslag en aardbevingen maar er zijn ook veel plunderingen geweest. Uiteindelijk zag de Paus in 1747 de waarde en historie van dit gebouw en heeft het Colosseum laten restaureren.

Het colosseum

Bus ter illustratie    Vervoer naar Rome

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden! Een busreis met een luxe touringcar is zeker mogelijk vanuit Nederland. Wil je liever wat sneller in de stad komen? Wij zoeken graag naar de best passende vluchttijden binnen het gestelde budget. Tevens verzorgen wij transfers ter plaatse of de juiste route met het openbaar vervoer. Laat ons weten waar de voorkeur naar uit gaat!
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Rome

In Rome hebben wij goede contacten met de beste jeugdhostels en hotels. Omdat wij al jaren groepen plaatsen in deze accommodaties, hebben wij een goede relatie opgebouwd. Hierdoor bieden wij goede prijzen met flexibele voorwaarden aan. Willen jullie liever in een oud klooster of bij gastgezinnen verblijven? Wij vinden de accommodatie die het beste bij jullie past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen