Schoolreis naar Barcelona

  

Waarom Barcelona als schoolreis?

Wie aan Barcelona denkt, denkt al snel aan het lekkere weer, de Spaanse taal, tapas, Antoni Gaudi en siësta. Deze veelzijdige stad heeft veel te bieden voor iedereen die van een van de bovenstaande dingen houdt. Zo ligt Barcelona prachtig gelegen aan de middellandse zee, heeft het een historische binnenstad en kan iedereen genieten van de culinaire Spaanse keuken. Deze Catalaanse hoofdstad laat prachtige architectuur zien en is een ware walhalla voor de shopaholics.

Door onze jarenlange ervaring kennen wij alle ins en outs. Samen maken we er voor de leerlingen een onvergetelijke reis van.


Neem direct contact op


Excursies Barcelona    Excursies in Barcelona

Graag adviseren we je over excursies in Barcelona, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Fietstocht door Barcelona

Leer Barcelona kennen via ‘The Dutch way’. Waar een bus niet komt, zie je met de fiets de leukste monumentale panden, steegjes en parken van de stad. Het ene moment zit je in de drukke stad en het andere moment fiets je met de wind in je haren langs de zee. Met een Nederlandse gids die de stad op zijn/haar duimpje kent, horen de leerlingen de leukste feitjes over het mooie Barcelona. Zo vertelt de gids bijvoorbeeld over de architectuur van ontwerper Antoni Gaudi bij La Sagrada Familia. Sinds de eerste steen gelegd is in 1882, is er voortdurend gebouwd aan deze imposante kerk. De bouw is nog steeds niet voltooid omdat de kerk volledig afhankelijk is van donaties. Niemand weet wanneer de bouw van de kerk klaar is. Dit maakt een bezoek aan dit bijzondere gebouw meer dan de moeite waard.

Fietstocht Barcelona

Kabelbaan Barcelona

2. Teleferic de Montjuïc

Ga je voor een spectaculaire rit naar Castell de Montjuïc? Pak dan de kabelbaan die beneden in de stad begint en vervolgens naar het hoogste punt van de berg klimt. Onderweg kunnen de leerlingen genieten van het adembenemende uitzicht over de stad, de stranden en het vliegveld. Zodra de leerlingen uitgestapt zijn, kunnen zij een bezoek brengen aan het kasteel. In het museum van het kasteel wordt de beladen geschiedenis op een interessante manier uitgelegd. Het kasteel heeft namelijk gefungeerd als militair fort maar ook als gevangenis. Buiten het museum is er een prachtig 360 graden uitzicht over de weide omgeving. Een onvergetelijke ervaring voor elke leerling.

3. Camp Nou

Een bezoek aan het Stadion van FC Barcelona mag niet ontbreken tijdens deze citytrip. Of je een voetballiefhebber bent of niet, het imposante stadion is voor iedereen indrukwekkend. De tour begint in het museum die jaarlijks zo’n 1 á 2 miljoen bezoekers trekt. Tijdens de Camp Nou-experience kan de groep op zijn eigen tempo rondlopen met de audiogids in het Nederlands. Je vind hier leuke verhalen over Nederlandse voetballers die bij FC Barcelona gevoetbald hebben. Ook Johan Cruijf mag natuurlijk niet ontbreken in dit museum. Daarna mogen de leerlingen op de tribune, bij het veld kijken en zelfs de spelerskleedkamers zien. Uiteindelijk kom je bij de grootste fan-shop van de wereld en is de Camp Nou-experience eentje voor in de boeken.
Camp Nou

Bus ter illustratie    Vervoer naar Barcelona

Barcelona is goed bereikbaar met de bus. Het voordeel is dat de bus beschikbaar is tijdens de gehele schoolreis. Ook kennen onze chauffeurs de stad en zorgen voor veilige in- en uitstapplaatsen. Natuurlijk is vliegen ook een optie. Munckhof verzorgt de vluchten en het vervoer gedurende de reisweek. De reisdagen en tijden zijn voor alle opties flexibel. Afhankelijk van het programma kunnen we dit hier zo efficiënt mogelijk op aanpassen.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Barcelona

Wil je de leerlingen een unieke ervaring geven en ze optimaal kennis laten maken met de Spaanse taal en cultuur? Kies dan voor een verblijf bij gastgezinnen. Natuurlijk hebben we ook vele opties voor hostels en hotels. Deze zijn vakkundig geselecteerd op basis van geschiktheid voor groepen leerlingen. Met de meest geboekte hostels en hotels hebben we goede en flexibele afspraken. We adviseren graag over wat het best bij jullie reis past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen