Schoolreis naar Lille

  

Waarom Lille als schoolreis?

De stad die ook wel Rijsel heet, ligt in Noord-Frankrijk naast de Belgische grens. Op slechts een paar uur rijden van Nederland heeft deze historische stad veel te bieden. Lille wordt vergeleken met Parijs maar ook met Antwerpen of Gent omdat er zowel Franse als Vlaamse invloeden te zien zijn. Vanwege de strategische positie is Lille een belangrijke studentenstad, hierdoor is het altijd levendig. De romantiek bestaat nog volop in deze stad. De smalle straatjes met authentieke bakkertjes, de gekleurde kozijnen en Franse balkonnetjes. De mensen maken nog een praatje met elkaar op straat met onder de arm een stokbrood of bosje bloemen. De gezelligheid vind je in de vele restaurants met Franse keuken en een goede Belgisch biertje.


Neem direct contact op


Excursies Antwerpen    Excursies in Lille


Graag adviseren we je over excursies in Lille, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Belfort

Deze 104 meter hoge toren staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze vrij jonge toren is gebouwd tussen 1929 en 1932. Sinds 2010 kun je de toren beklimmen waar je bovenin een prachtig uitzicht over Lille vind. Voor de leerlingen een sportief en educatief uitje waar je gelukkig niet helemaal met de trap naar boven hoeft, maar het kan wel. Het eerste stuk zijn 100 trappen en daarna kun je met de lift naar de top. Het uitzicht geeft onder andere een bijzondere blik op de Porte de Paris. Dit eerbetoon is gebouwd op de voormalige stadsmuren na de verovering van Lille aan het eind van de zeventiende eeuw.

Belfort

Lille citadel schoolreis

2. Citadelle de Lille

Dit Citadel wordt ook wel de koningin van de citadellen genoemd. In opdracht van Lodewijk de veertiende is de bouw gestart nadat Lille herovert was in de zeventiende eeuw. Midden in de stad vind je dit bijzonder bouwwerk die tot op de dag van vandaag in gebruik is als legerkazerne. Hierdoor is een bezichtiging alleen mogelijk in de zomermaanden onder begeleiding van een gids. Wel zijn de tuinen opengesteld en kan de groep daar vertoeven in de gratis stadsdierentuin. De oase van rust is een ideale plek voor een gezellige picknick met de leerlingen.

3. Vieux Lille

De mooiste foto’s voor thuis maak je in de leukste wijk van Lille. Mede dankzij deze dit prachtig gerestaureerde erfgoed, is Lille in 2004 verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Je vind hier authentieke straatjes met boulangeries, restaurants, kaaswinkels, vintagewinkels en koffietentjes. Deze bezienswaardigheid is goed te combineren met een stadswandeling. Vanuit het centrale plein ‘Grand Place’ loopt de groep langs kathedraal Notre-Dame waar een stuk geschiedenis van Lille verteld wordt. Daarna kunnen de leerlingen genieten van wat vrije uurtjes in het romantische Vieux Lille.

Lille centrum

Bus ter illustratie    Vervoer naar Lille

Een schoolreis naar Lille is ideaal per bus. Het grote voordeel is dat de bus de gehele reis beschikbaar is. De bussen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle keurmerken. De chauffeurs kennen Lille op hun duimpje waardoor zij de beste/snelste routes weten, de handigste parkeerplaatsen en interessante informatie hebben over de bestemming. De chauffeurs zijn ervaren met groepen en denken graag mee tijdens de gehele reis. Wil je liever per trein reizen naar Lille? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Wij voorzien jullie graag van treinkaartjes en schema’s.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Lille

In Lille hebben wij goede contacten met de beste jeugdhostels en hotels. Omdat wij al jaren groepen plaatsen in deze accommodaties, hebben wij een goede relatie opgebouwd. Hierdoor bieden wij goede prijzen met flexibele voorwaarden aan. Willen jullie liever in een oud klooster, groepsaccommodatie of bij gastgezinnen verblijven? Wij vinden het verblijf die het beste bij jullie past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen