06-09-2022

Ken jij Lille al?

Naast de huidige schoolreizen, zijn wij op zoek naar andere reizen om het aanbod te vergroten. Zo ook een reis naar Lille. Op uitnodiging van het toerismebureau Hauts de France zijn een aantal collega’s van Munckhof Groups & Incentives voor drie dagen naar Lille afgereisd. Tijdens dit werkbezoek hebben zij een kijkje mogen nemen bij jeugdherbergen, restaurants, musea en bezienswaardigheden ter inspiratie voor een nieuwe meerdaagse schoolreis.

Ken jij Lille al? Of komt de plaats Rijsel je bekender voor?

Op uitnodiging van het toerismebureau Hauts de France zijn een aantal collega’s van Munckhof Groups & Incentives voor drie dagen naar Lille afgereisd. Tijdens dit werkbezoek hebben zij een kijkje mogen nemen bij jeugdherbergen, restaurants, musea en bezienswaardigheden ter inspiratie voor een nieuwe meerdaagse schoolreis.

Ondanks dat Lille wellicht niet de eerste stad is waar je aan denkt bij het organiseren van een schoolreis, zijn er toch genoeg redenen te bedenken waarom dit een geschikte plek is:

  • De stad ligt dicht tegen de grens van België/Frankijk. De reisafstand met de bus is vanaf het midden van Nederland precies drie uur. Voor je het weer ben je op plaats van bestemming. Maar wist je ook dat je met de Thalys al in 2,5 uur vanuit Nederland rechtstreeks in Lille bent? De stad is dus per bus en trein zeer goed bereikbaar.
  • Lille is voordeliger dan Parijs. Zowel de accommodaties als de restaurants bieden aantrekkelijke prijzen voor schoolgroepen. Door het persoonlijke bezoek aan de stad zijn er goede afspraken gemaakt met deze leveranciers.

Naast de bovengenoemde voordelen heeft de stad nog meer te bieden. Denk aan educatie op het gebied van cultuur, historie en architectuur, maar denk ook aan sportieve activiteiten en vrijetijdsbesteding:

  • De stadswandeling door de oude stad van Lille is een echte aanrader! Een stad vol geschiedenis met typerende details in de gebouwen. Met zelfs hier en daar een Nederlands tintje door bijvoorbeeld de machtswisseling in de 17e eeuw. De wandeling in de vorm van een rollenspel verzorgd door de gids zorgt voor een interactief avontuur met de leerlingen.
  • Het Canadese monument Vimy is echt een must-see in de omgeving van Lille. Een indrukwekkende eerste indruk: de vele kraters in het landschap, de begraafplaatsen en natuurlijk het enorme monument. Alles dat te maken heeft met de eerste wereldoorlog. Zo zijn oude loopgraven bewaard gebleven en krijgen leerlingen inzicht hoe het er vroeger aan toe ging.

Lijkt de schoolreis naar Lille iets voor uw school? Munckhof Groups & Incentives denkt graag met u mee. Wij maken de schoolreis volledig naar wens!

TIP: Wil je toch ook even Parijs bezoeken? Sluit deze onvergetelijke schoolreis af met een dag Disneyland Parijs.

Deel deze pagina
Milou Klarenbeek
Milou Klarenbeek
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 76 05