17-11-2022

Schoolreizen met gebruik van gastgezinnen in 2023

Naast een taal snel onder de knie krijgen en het hebben van een betaalbare verblijfplaats, is het verblijf bij een gastgezin een unieke manier om kennis te maken met de cultuur van een land. Tijdens het verblijf bij een gastgezin worden scholieren voor een korte periode onderdeel van het gezin. In kleine groepen van maximaal vier leerlingen leven zij volgens de regels en gewoontes van hun tijdelijke familie.

Gastgezin, wat is dat nou precies?

Een gastgezin word je niet zomaar. Ieder gezin doorloopt een screening. Na een positief advies, mag het gezin scholieren verwelkomen. De gezinnen, waar wij mee samenwerken, ontvangen vaak al jaren scholieren in hun eigen huis.De meeste gastgezinnen wonen in kleine steden, voorsteden of landelijke gebieden. De scholieren overnachten in hun eigen kamer(s) en krijgen iedere dag drie maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten.
   

Status van gastgezinnen in 2023

Al jaren is het verblijf bij gastgezinnen enorm populair. Met name in Engeland zijn de verblijfadressen niet aan te slepen. Helaas heeft covid ook hier zijn sporen achtergelaten. In vergelijking tot voor de pandemie is het aanbod van gastgezinnen sterk afgenomen. Tijdens de pandemie zijn gastgezinnen op zoek gegaan naar alternatieven om geld te verdienen. Daarnaast heerst er nog veel angst rondom het virus. Om besmettingen te voorkomen, stellen veel gastgezinnen hun huis nog niet open voor scholieren. De gastgezinnen die wel beschikbaar zijn, hebben vaak de overstap gemaakt naar ‘long stay’. Dat betekent dat zij gasten (vaak studenten) voor een langere periode (vaak meerdere maanden) aaneengesloten huisvesten. Daarnaast zorgen de energiecrisis en de hoge inflatie er voor dat het fungeren als gastgezin voor veel families financieel niet aantrekkelijk meer is. Kortom, de afname van het aanbod lijdt tot een minimale beschikbaarheid. De gastgezinnen in de omgeving van Londen zijn bijvoorbeeld in de maanden april, mei, juni en juli 2023 al volledig volgeboekt.
   

Geen beschikbaarheid, wat nu?

Het team van Munckhof Groups & Incentives denkt graag met u mee in mogelijkheden.

  1. Staat de bestemming naar Engeland al vast? Wat dacht u van een hostel?
  2. Toch liever een verblijf bij een gastgezin? Wij bieden gastgezinnen aan in Duitsland, Parijs en Rome.
  3. Staat de datum nog niet vast? Wij zoeken graag naar een passende datum.

Wilt u eens sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.
   

 Neem contact op

Deel deze pagina
Milou Klarenbeek
Milou Klarenbeek
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 76 05