07-03-2023

They are "happy out"

Permanente blije gezichten. Dat is de garantie met een reis naar Dublin, onze nieuwste Engelstalige bestemming. Het is een stad met een duidelijk contrast tussen historie, cultuur en architectuur: loop in het zuiden van Dublin langs de statige, Georgiaanse huizen met de felgekleurde deuren. Of ontdek het moderne noorden van de stad met de hippe koffietentjes in voormalige pakhuizen en de kantoorgebouwen met enorme raampartijen. Dublin heeft het allemaal! En ligt slechts op een kleine 2 uur vliegen.

Het hart van Dublin 
Deze stad wordt doorkruist door de River Liffey, maar dat is niet het enige dat de stad onderscheidt. Ga gemakkelijk de rivier over via de witte gietijzeren Ha'Penny Bridge of een van de andere bruggen. In het hart van Dublin ligt Dublin Castle. De plek waar het Viking Fort stond. En de plek waar de Engelsen tot 1949 regeerde over Ierland. Een puur stukje Ierse historie.  

Southside 
Waan je in de 18e eeuw met een wandeling door Merrion Square. Het plein omgeven door kubusvormige en strikt symmetrische woningen. Allen gebouwd met rode bakstenen en met een sierlijk lijstwerk om de voordeuren. Bezoek de mooiste en grootste onderzoeksbibliotheek ter wereld: de Trinity College Library. Ervaar de Harry Pottersfeer als je de Long Room betreedt. De rijen boekenkasten van donker eiken gevuld met 200.000 boeken doet je denken alsof je in de Hogward Libary staat. 

Northside 
Bezoek het EPIC The Irish Emigration Museum. Week los van het stoffige imago en maak op interactieve wijze kennis met de Ierse geschiedenis. Begeef je in een ruimte vol met bewegende beelden. Stap in de voetsporen van legendes en beantwoord vragen door middel van bewegingssensoren. Klik op de video's en raak letterlijk de geschiedenis aan. 

Even naar het Noorden  
Op een steenworpafstand van Dublin bevindt zich Belfast. Een bruisende stad in Noord-Ierland met een onstuimig verleden: de bouw van de welbekende Titanic en de gewelddadige rellen in 1969 tussen de katholieken en protestanten. Een wandeling langs de Vredesmuur, een kijkje in het Titanic museum en de zoektocht naar de goudenschat in het Ulster Museum zijn absoluut de moeite waard. 

Deel deze pagina
Milou Klarenbeek
Milou Klarenbeek
Vragen of meer info?
Mail mij
+31 (0)77 324 76 05