25-01-2018

Blog: Denk eens aan Keulen voor uw meerdaagse schoolreizen

Keulen, de stad die bekend staat om haar cultuur, historie en leuke bezienswaardigheden. Een ideale stad voor een afwisselende meerdaagse schoolreis. Recent maakte ik een studiereis naar Keulen om de vele mogelijkheden te bekijken en inspiratie op te doen.

Verblijf in Keulen tijdens meerdaagse schoolreizen
Veel scholen kiezen Keulen uit voor een eendaagse schoolreis. De wereldberoemde Dom en de vele musea zorgen voor voldoende opties voor een interessante dagtocht. Toch is de stad ook geschikt voor een langer verblijf. Er zijn diverse geschikte accommodatiemogelijkheden voor groepen. Tijdens de studiereis bezoeken we twee hostels in de stad. De hostels zijn volledig ingericht op het ontvangen van grote groepen scholieren. Ze bestaan uit meerdere verdiepingen met groepskamers. Iedere kamer is daarbij voorzien van badkamer en toilet en af te sluiten kasten voor de bagage. Voor docenten zijn er ook één- en tweepersoonskamers beschikbaar. Afhankelijk van het hostel zijn er diverse recreatiemogelijkheden aanwezig zoals een feestzaal, sportvoorzieningen en een restaurant.

Maak chocolade in het chocolademuseum
Gedurende de studiereis maken we een excursie naar het chocolademuseum. In dit museum worden interessante en interactieve tours georganiseerd over de oorsprong van chocolade en de vele manieren om chocolade te verwerken. Uiteraard valt er ook veel chocolade te proeven. Een absolute aanrader in het museum zijn de workshops waarbij iedereen zelf aan te slag gaat met het maken van chocolaatjes. Het chocolademuseum is een particulier museum, wat betekent dat er entree gevraagd wordt. De stedelijke musea in Keulen zijn voor schoolgroepen gratis. Het is daarom zeer interessant om een combinatie te maken tussen een stedelijk museum en een particulier museum.

Scholieren vermaken zich prima in Keulen
Het beeldbepalende gebouw in Keulen is natuurlijk de Dom. Tijdens een schoolreis naar Keulen ontkomt u er niet aan een kijkje te nemen in de kerk of, voor de waaghalzen, om de toren te beklimmen. Op de toren krijgt u een goed overzicht van de stad. Keulen is tijdens de tweede wereldoorlog door de vele bombardementen grotendeels verwoest. De Dom is één van de weinige gebouwen die grotendeels gespaard zijn gebleven. De stad is als gevolg van de bombardementen na de oorlog helemaal opnieuw opgebouwd. Keulen wordt daarom ook vaak vergeleken met Rotterdam. De historie van Keulen gaat terug tot de Romeinse tijd, wat her en der ook zichtbaar is in de stad. Geef de scholieren een middag vrije tijd in de stad en ze kunnen zich er prima vermaken!

Keulen is een mooie stad om te bezoeken. Zoals al benoemd is de stad rijk aan cultuur, historie en leuke bezienswaardigheden. Of u nu een dagtocht of een meerdaagse schoolreis organiseert, in Keulen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Deel deze pagina