16-11-2018

Brighton; de verrassende bestemming voor uw schoolreis

Jaarlijks organiseert MGI Travel voor haar klanten een kennismakingsreis naar het Verenigd Koninkrijk. Een reis om nieuwe plekken te ontdekken, ervaringen uit te wisselen met andere scholen en om het team van MGI Travel te leren kennen. Dit jaar ging de kennismakingsreis naar het verrassende Brighton en moderne Londen.

Met Stena Line naar het Verenigd Koninkrijk
De deelnemers aan de reis werden door een Munckhof touringcar opgehaald voor hun reis naar de terminal van Stena Line in Hoek van Holland. Aan boord van de Stena Brittanica, de moderne ferry tussen Hoek van Holland en Harwich, was er gelegenheid voor de deelnemers om alvast kennis te maken met elkaar en het team van MGI Travel. Ook kon men de service en dienstverlening van Stena Line in optima forma ervaren.

Brighton als volwaardige schoolreisbestemming
Vroeg in de ochtend werd de reis naar Brighton vervolgd. Gezellige pleintjes, kleurrijke straatjes en een zonnige boulevard kenmerken deze badplaats. Brighton is een populaire bestemming voor schoolreizen. MGI Travel heeft in Brighton nauwe contacten met local organisers en daarmee de mogelijkheid om hier verblijf bij gastgezinnen aan te bieden. Het bezoek aan de stad heeft de docenten positief verrast. Brighton is een originele en leuke toevoeging aan het reisprogramma door Engeland.

Ontdek Londen per ferry of kabelbaan
Na een comfortabele nacht in een bijzonder en zeer mooi YHA Hostel (Youth Hostels Association) wordt de kennismakingsreis vervolgd in Londen. Uitgewisselde tips en ideeën over Londen werden door docenten meteen in de praktijk gebracht met bezoeken aan diverse bezienswaardigheden. Het MGI Team ging bij de O2 Arena aan boord van de Thames Clippers. Deze hop on hop off ferrydienst is een perfecte manier om enkele highlights van Londen vanaf het water te zien. Het kost weinig tijd en geeft meer beleving dan reizen door de tube.

Een andere bijzondere excursie is de Emirates Cable Car. Deze kabelbaan geeft een uniek uitzicht over de metropool en is absoluut de moeite waard om te bezoeken, behalve natuurlijk als je hoogtevrees hebt.

Afsluiting aan boord
Na een dag vol inspirerende bezoeken begon de reis naar Nederland. Tijdens een gezamenlijk, heerlijk diner aan boord van de Stena Hollandica werden de ervaringen van de afgelopen dagen gedeeld en inspireerde iedereen elkaar voor komende schoolreizen.

De volgende ochtend sloten we de kennismakingsreis af in de Hoek van Holland. Iedereen werd veilig thuisgebracht na een succesvol en gezellig weekend.

Tot volgend jaar?
Namens het team van MGI Travel willen wij iedereen bedanken voor het gezellige weekend en alvast uitnodigen voor de reis van volgend jaar! Waar de reis dan naartoe gaat, blijft nog even een verrassing.

Wilt u ook weten wat MGI Travel voor uw school kan betekenen op het gebied van schoolreizen naar Londen, Brighton of een andere bestemming, neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina