Schoolreis naar Praag

Praag wordt ook wel ‘de gouden stad’ of ‘de stad van de honderd torens’ genoemd. Dit heeft alles te maken met de historische binnenstad die altijd goed bewaard is gebleven. De oude gebouwen zorgen voor een romantische sfeer die iedereen voelt. De grootste bezienswaardigheid is de Praagse Burcht. Het oudste gedeelte van dit gebouw is al in de negende eeuw gebouwd. Maar ook de Joodse wijk Josefov is absoluut een bezoek waard. Er is hier veel gebeurd in de tweede wereldoorlog in deze wijk. De huidige bewoners hebben de gebouwen en de synagoge zoveel mogelijk in ere hersteld.

De stad is goed te bewandelen doordat veel wegen en steegjes autovrij zijn. Ideaal om een stadswandeling in Praag te organiseren. Wil je vanuit een andere hoek het prachtige Praag bekijken? Van april tot en met oktober kun je van een rondvaart over de Moldau genieten.

  

Neem direct contact op

Excursies Londen    Programma voor Praag

Het programma voor Praag kan worden samengesteld door te kiezen voor één of meer van de volgende bouwstenen: groen, cultuur, sport, taal en teambuilding. Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van het reisprogramma? Vraag dan digitale inspiratie op! Wij adviseren je graag en stellen op basis van jouw wensen een passend reisprogramma op. 

   

          

                    

             

Stuur mij inspiratie

Bus ter illustratie    Vervoer naar Praag

Het vervoer naar Praag kan worden uitgevoerd per vliegtuig, trein of touringcar. 
 

Vliegtuig

Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Praag. We denken met je mee over de meest gunstige route en tijden voor je groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthavens. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we je de beste optie kunnen aanbieden. We adviseren je de vliegreis tijdig bij ons aan te vragen. Des te eerder je kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor jullie schoolreis naar Praag. 

 

Trein

Wanneer je met kleine groepen (tot 30 personen) reist, kan de trein een comfortabele manier van reizen zijn. De meeste treinstations bevinden zich in het stadscentrum. Wanneer je uit de trein stapt ben je dus precies waar je moet zijn. Bovendien mag je in de trein zoveel bagage meenemen als je kunt dragen. Ook is de trein een veel groener alternatief dan reizen met bijvoorbeeld het vliegtuig.

 

Touringcar

De touringcar is zonder twijfel het meest flexibele vervoersalternatief. Als je met de bus gaat, hoef je een stuk minder te regelen. De touringcar haalt je bij school op en zet je op de eindbestemming weer af. Daarnaast heb je alle leerlingen overzichtelijk bij elkaar en ben je onderaan de streep vaak het goedkoopst uit. Ook kun je de touringcar ter plaatse gebruiken voor vervoer tijdens excursies. 

Gezin ter illustratie    Verblijf in Praag

Het verblijf in Praag kan enkel worden ondergebracht in een hostel. 
          
Hostel

Voor het groepsgevoel en eventuele wens tot controle zijn hostels erg geschikt. Ook als het programma veel excursies bevat, kan het logistiek gezien wenselijk zijn om de groep op één locatie te hebben. Hostels hebben doorgaans kleine kamers met 3 tot 6 eenpersoonsbedden en een eigen badkamer met toilet en douche. Ze hebben een uitstraling die past bij de belevingswereld van de leerlingen en hebben een grote verscheidenheid aan faciliteiten. Wij informeren je graag over de mogelijkheden van hostels voor jouw schoolreis naar Praag. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Contactpersoon Londen schoolreis

Joëlla Theelen

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen