Schoolreis naar Praag

  

Waarom Praag als schoolreis?

Praag wordt ook wel ‘de gouden stad’ of ‘de stad van de honderd torens’ genoemd. Dit heeft alles te maken met de historische binnenstad die altijd goed bewaard is gebleven. De oude gebouwen zorgen voor een romantische sfeer die iedereen voelt. De grootste bezienswaardigheid is de Praagse Burcht. Het oudste gedeelte van dit gebouw is al in de negende eeuw gebouwd. Maar ook de Joodse wijk Josefov is absoluut een bezoek waard. Er is hier veel gebeurd in de tweede wereldoorlog in deze wijk. De huidige bewoners hebben de gebouwen en de synagoge zoveel mogelijk in ere hersteld.

De stad is goed te bewandelen doordat veel wegen en steegjes autovrij zijn. Ideaal om een stadswandeling in Praag te organiseren. Wil je vanuit een andere hoek het prachtige Praag bekijken? Van april tot en met oktober kun je van een rondvaart over de Moldau genieten.


Neem direct contact op

Excursies praag    Excursies in Praag


De geschiedenis van Praag maakt het zo interessant om de stad te ontdekken. Geef aan wat je graag in de reisweek laat zien aan de leerlingen. Of je laat je verrassen door onze kennis en wij inspireren je met een fantastisch programma.

1. Karluv Most

De oude Karelsbrug zorgt voor een directe verbinding tussen de oude stad en de wijk Malá Strana. Iedereen die deze brug bezoekt is onder de indruk, niet alleen van de prachtige beelden op de brug maar ook van het fantastische uitzicht over de Vltava en de stad.

Schoolreis Praag

Josefov

2. Josefov

Als je het over een wijk hebt met veel geschiedenis, is dat Josfov. Vroeger woonde alle Joodse mensen in deze wijk. Helaas is Praag in de tweede wereldoorlog bezet geweest door de Duitsers. De overgebleven bewoners zijn al jaren bezig om de wijk in ere te herstellen en het resultaat mag er zeker zijn!

3. Kanovaren over de Moldau

Een sportieve en educatieve activiteit combineren? Dan kan prima door kano’s te huren en een tochtje over de Moldau te maken. Terwijl je sportief over de rivier gaat, kun je genieten van de mooie stad. Vanaf het water is Praag namelijk betoverend mooi.

Schoolreis Praag

Bus ter illustratie    Vervoer naar Praag

Wist je dat Praag zeer goed te bereiken is per bus? Munckhof biedt de mogelijkheid om vanaf de school naar de accommodatie in Praag te reizen. Het voordeel is dat de bus ook tijdens de reisweek beschikbaar is. Onze chauffeurs zijn zeer ervaren en kennen alle veilige in- en uitstap plekken in de stad. Ook vliegen naar Praag is een aanrader. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven gaan er vluchten. Nieuwsgierig naar de prijzen voor een busreis of een vlucht? Wij zoeken graag naar de beste optie!
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Praag

Gelukkig is er een stad waar overnachten nog voordelig kan. Je hebt de beste hotels en hostels in de binnenstad van Praag tegenover een goede prijs. Hierdoor heeft Munckhof een breed aanbod voor ieder wat wils. Wij werken al jaren met deze accommodaties samen, waardoor er goede contacten en afspraken zijn. Wil je weten wat de mogelijkheden voor een verblijf in Praag zijn? Laat het ons weten en wij gaan graag aan de slag! . Deze zijn vakkundig geselecteerd op basis van geschiktheid voor groepen leerlingen. Met de meest geboekte hostels en hotels hebben we goede en flexibele afspraken. We adviseren graag over wat het best bij jullie reis past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen